Politie Groningen

Dinsdag 16 februari 2010

Provincie Groningen, 16-02-2010

Inbrekers overlopen

GRONINGEN - In een woning aan de JA Feithstraat trof de 30-jarige bewoner maandagavond een inbreker aan. De bewoner werd wakker doordat zijn slaapkamerdeur open ging. Hij sprong zijn bed uit en wist de binnengeslopen inbreker bij de voordeur in de kraag te vatten. De inbreker beet vervolgens in de vinger van het slachtoffer en wist te ontsnappen. De dader was mogelijk met een tweede man. De inbreker had een getinte huidskleur, was tussen de 35 en 50 jaar oud, had een normaal postuur en droeg een grijze gebreide muts.

In een woning aan de Gerbrand Bakkerstraat trof de 45-jarige bewoonster een inbreker in haar huis aan. Ze werd wakkeer door gerommel op de benedenverdieping. Toen zij ging kijken vluchtte de dader het huis uit. De politie stelt naar beide inbraken een onderzoek in.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagmiddag een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor het dealen van drugs. Agenten zagen hoe de man samen met twee andere personen een steeg inliep om drugs te verkopen. Toen hij de dienders zag wilde hij ervandoor. Maar hij kon gelijk op het Zuiderdiep in de boeien worden geslagen. De dealer was in het bezit van een bolletje cocaïne en heroïne. De politie stelt een onderzoek in.

Heupletsel na val op ijs

STEENDAM - Een 58-jarige man uit Noordhorn is maandagmiddag gewond geraakt op het ijs. De man was tijdens het schaatsen op het Schildmeer gevallen. Personeel van de brandweer en ambulance moesten er aan te pas komen om de man van het ijs te halen. Hij is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

GRONINGEN - De politie heeft maandagmiddag een 36-jarige veelpleger uit Groningen aangehouden. De man had in twee drogisterijen in de Oude Ebbingestraat en in de Herestraat diverse geurtjes weggenomen. Hij was betrapt door een beveiliger die de politie waarschuwde. Bij zijn fouillering werd bovendien een busje traangas aangetroffen. Aangezien de man bekend staat als veelpleger is hij ingesloten. De geurtjes en het busje traangas zijn in beslaggenomen. Beide drogisterijen hebben aangifte gedaan.

Aanhangwagen achter auto losgeschoten

MUSSELKANAAL - Op de Marktstraat in Musselkanaal is maandagmiddag een aanhangwagen achter een auto losgeschoten. De aanhangwagen kwam tegen een andere auto aan, die daarbij lichte schade opliep. Bij controle bleek de koppeling van de aanhangwagen kapot, waardoor deze kon losschieten. De 41-jarige automobilist uit Stadskanaal krijgt een bekeuring voor dit technisch mankement.

Aanhouding na bedreiging in huiselijke sfeer

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in zijn woning in de wijk De Hoogte zijn 18-jarige zusje en moeder bedreigd. Bovendien had hij zijn zusje geslagen. De gealarmeerde politie heeft de jongeman aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Er moet nog beoordeeld worden of de verdachte een huisverbod opgelegd zal krijgen.

Gewonde na botsing vangrail

GRONINGEN - Een 46-jarige automobilist uit Assen is maandagavond gewond geraakt op het Julianaplein in Groningen. De man verloor in de bocht de controle over zijn auto en botste tegen de betonnen vangrail. Hierdoor draaide de auto en kwam deze met de neus in tegenovergestelde richting tot stilstand. De bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Auto roekeloze rijder afgesleept

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond de auto van een roekeloze rijder afgesleept. De bestuurder wist te ontkomen. Agenten zagen de auto op het Zuiderpark, met hoge snelheid, gevaarlijke
inhaalmanoeuvres maken. Vervolgens negeerde de automobilist ook nog het rode verkeerslicht. Agenten keerden de auto en zetten de achtervolging in. De auto werd aangetroffen in de Berkelstraat, maar de bestuurder was ontkomen. De auto is afgesleept. De eigenaar kan diverse bekeuringen en een rekening van de afsleep- en stalkosten tegemoet zien.

Auto beperkte snelheid veel te snel

STADSKANAAL - De politie heeft maandagmiddag een personenauto in beslaggenomen. Tijdens een gordelcontrole op de Cerestraat in Stadskanaal zagen agenten een personenauto rijden met een afgeknotte driehoek. Deze driehoek geeft normaal gesproken aan dat het gaat om een voertuig met beperkte snelheid, nl. 25 km/uur. Bij controle bleek het voertuig echter rond de 80 km/uur te kunnen rijden. De snelheid was dus niet beperkt. Dat betekent dat er een B-rijbewijs nodig is om het voertuig te mogen besturen. De 16-jarige bestuurder uit Valthermond had enkel een AM-rijbewijs (voor bromfiets). De jongen heeft een bekeuring gekregen voor het besturen van een motorrijtuig onder de 18 jaar en het rijden met een motorrijtuig zonder kenteken. De auto is in beslaggenomen.

Man overleden na val

MARUM - Een 70-jarige inwoner van Marum is maandagmiddag om het leven gekomen na een val van een trap. De gewonde man werd in zijn woning aan de Van Ewsumstraat door een buurman aangetroffen. Hij werd door hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Het politieonderzoek wees uit dat de alleenwonende man van de trap gevallen was.

Mannen aangehouden na geweldpleging

FINSTERWOLDE - Een 38-jarige man uit Winschoten is maandagnacht samen met een 28-jarige kompaan uit Beerta door de politie aangehouden voor mishandeling en vernieling. De agenten troffen het tweetal in Finsterwolde aan bij de woning van de ex van de 38-jarige. Meerdere ramen van de woning waren vernield. De nieuwe vriend van de vrouw had letsel aan het gezicht. Het tweetal wordt verdacht van het plegen van deze feiten. Zij zitten vast. De politie stelt een onderzoek in.