Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 16-02-2010

Tilburger verdacht van overval

TILBURG - De politie heeft gisteren een 27-jarige Tilburger
aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de overval op een kledingzaak in de Hasseltstraat van 04 februari jl. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Op 04 februari pleegde een man een overval op een winkel aan de Hasselstraat. Hij kwam omstreeks 18.15 uur de winkel binnen en bedreigde de medewerker met een mes. Hij heeft maakte een geldbedrag buit. Na de overval vluchtte hij weg in de richting van het
Wilhelminapark. De politie stelde na de melding een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek in. Dit onderzoek wees in de richting van de verdachte. De Officier van Justitie verleende toestemming tot de aanhouding buiten heterdaad.

Politie onderzoekt overval op tankstation

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die vanmorgen plaats vond op een tankstation aan de Ringbaan Zuid. Er raakte tijdens de overval niemand gewond. De dader is met een geldbedrag gevlucht.

Een 22-jarige medewerkster vertelde dat vanmorgen, even na 07.00 uur een onbekende man het tankstation binnen liep. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld. Na de overval vertrok hij in de richting van de ventweg. Agenten stelden na de melding een uitgebreid onderzoek in. De omgeving werd afgezet en de buurt uitgekamd. Tijdens haar zoektocht zette de politie het middel SMS-Alert in met de tekst:'Tilburg, Ringbaan Zuid, Texaco, overval met mes, blank persoon, 40/45 jaar, lang 1.80/90, donkere kleding, korte jas met rits, sjaal voor
gezicht'.
Eerder op 14 februari jl. vond er een overval plaats op een
tankstation aan de Ringbaan Oost. Gezien het signalement sluit de politie niet uit dat het mogelijk om dezelfde dader gaat.

Agenten verrichten 11 arrestaties in uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichten 11 arrestaties. Uiteraard lag de nadruk op het toezicht in het
horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. De binnenstad van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Er was veel publiek op de been, hoewel het om minder personen ging dan de twee voorgaande dagen. De sfeer was goed.

De politie hield stappers aan voor onder andere het niet voldoen aan bevel op vordering, belediging, aanstoot geven tot wanordelijkheden en mishandeling. Rond 03.00 uur werden twee mannen uit Maastricht opgepakt nadat ze een portier van een uitgaansgelegenheid op de Paleisring hadden mishandeld. De mannen, die onder invloed van alcohol verkeerden, misdroegen zich in een cafe. Eén van hen vond het nodig, nadat hem gesommeerd was de tent te verlaten, een portier in het gezicht te slaan. In afwachting van de politie werd hij naar buiten geleid. Een vriend van hem zag dit en probeerde zijn maat te
ontzetten. Ook hij mocht mee naar het bureau. Twee Tilburgers van 24 en 38 jaar probeerden vanmorgen bij een café aan de Heuvelring met valse bankbiljetten van 20 en 50 Euro te betalen. Het tweetal liep tegen de lamp en mocht mee naar het bureau. Tijdens de fouillering troffen de agenten nog een derde biljet aan wat vals bleek te zijn. De biljetten zijn in beslag genomen.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - Agenten hebben vanmorgen in de Berkdijksestraat een
20-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de auto waarin de man reed slingerde. Tijdens het aanspreken van de bestuurder roken de agenten dat de man gedronken had. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim 6x de toegestane
hoeveelheid overschreed. Hij had namelijk 570 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man, een beginnend bestuurder, mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten.

OISTERWIJK - Op de Moergestelseweg hebben agenten gisteravond rond 21.00 uur een 54-jarige automobilist uit Oisterwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij hem wees de ademtest uit dat hij 595 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde ook zijn rijbewijs in.

Tilburger overtreedt Opiumwet

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 11.30 uur op de
Broekhovenseweg een 20-jarige Tilburger aangehouden voor het
overtreden van de Opiumwet. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten in burger zagen bij het station op de Spoorlaan dat de Tilburger als bestuurder van een auto zich verdacht gedroeg. Omdat er mogelijk sprake was van een overdracht van drugs volgden de agenten de auto en controleerden de bestuurder op de Broekhovenseweg. Tijdens deze controle trof de politie geld en drugs, vermoedelijk cocaïne en heroïne aan. De man mocht mee naar het bureau.

Politie houdt Oisterwijker aan voor huiselijk geweld

OISTERWIJK - De politie heeft gisteravond in een woning in Oisterwijk de 37-jarige bewoner aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige vrouw te hebben bedreigd. De man is op het bureau in verzekering gesteld. Hem wordt een huisverbod opgelegd. De verdachte dreigde tijdens een woordenwisseling met zijn vrouw zijn kind iets aan te doen. De spanningen liepen dusdanig op waarop de politie in kennis gesteld werd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 16-02-2010 11:05 | © Regio Midden en West Brabant |