Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-02-2010

Politie arresteert 24 rijders onder invloed in Breda

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant hield tussen maandagavond 15 februari 2010 te 20.00 uur en dinsdagmorgen 16 februari 2010 te 05.00 uur een grote alcoholcontrole op de Lunetstraat in Breda. Daarbij zijn 24 overtreders gearresteerd en drie rijbewijzen ingenomen.

Resultaten
In totaal namen agenten van 589 passerende automobilisten een
blaastest af. Dat leidde 24 keer tot een arrestatie omdat er sprake was teveel alcoholgebruik. Dat komt neer op 4,1 %. Van de arrestanten waren er 6 zogenaamd 'beginnend bestuurder'. In drie gevallen was het alcoholgebruik van de overtreder dermate hoog dat het rijbewijs van de verdachte meteen werd ingevorderd.

Straffen
Het rijden onder invloed is een misdrijf! Bij relatief lichte
overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), maakt de politie de een verkort proces-verbaal op, waarna een
geldboete van de Officier van Justitie volgt. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden door het Openbaar Ministerie meestal aan de rechter voorgelegd. Als het alcoholgehalte van de adem van de
bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de
betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Bijzonderheden

- Een automobiliste werd aangehouden voor negeren van het stopteken, na diverse verkeersovertredingen (snelheid 1boven 100 km/u en negeren rode lichten) werd ze aangehouden. Ze bleek niet in het bezit van een rijbewijs en blies 385 ug/l. Ze kreeg proces-verbaal en haat de auto werd in beslag genomen.

- Een automobilist voldeed niet aan het stopteken en reed daarbij bijna een politieagent aan. Zijn ademanalyse leverde een uitslag van 585 ug/l op, wat reden was voor de invordering van zijn rijbewijs.
- Een automobilist ging twee keer in de fout. Hij werd binnen 10 minuten na zijn eerste arrestatie weer achter het stuur betrapt. Deze verdachte had het opgelegd rijverbod aan zijn laars gelapt, wat hem een driedubbel proces-verbaal opleverde.

Woninginbreker op heterdaad gepakt

BREDA: De Bredase politie rekende maandagmiddag 15 februari 2010 een woninginbreker op heterdaad in. Agenten reageerden omstreeks 13.30 uur op een inbraakmelding aan de Zandbergweg. De verdachte zou met een tas en doos vol goederen te voet zijn weggevlucht via de Grazendonkstraat naar de Baronielaan. Daar werd een bekende inbreker aangetroffen die voldeed aan het signalement. Al bij zijn arrestatie bekende de 37-jarige man uit Oost-Souburg de gepleegde inbraak. Op zijn
aanwijzingen werd de verstopte buit (o.a. een nieuwe laptop) terug gevonden. Bij zijn aanhouding had de verdachte ook voor circa 200,- aan muntgeld bij zich. Onderzocht wordt waar dit geldbedrag vandaan komt. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek
voorlopig vast gezet.

Politie houdt toezicht tijdens carnaval

BREDA: Het was maandag 15 februari tijdens en na de optocht gezellig druk in Breda. De politie was met geüniformeerde agenten, rechercheurs in burger en bikers aanwezig om het carnaval in goede banen te leiden. Het centrum van Breda werd in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. De sfeer was goed maar naar mate de tijd vorderde (en het alcoholgebruik) misdroegen een aantal personen zich. Dit leidde over de hele avond en nacht tot negen arrestaties:

- 1 x vandalisme

- 2 x mishandeling

- 4 x niet voldoen aan bevel of vordering

- 1 x dealen in drugs

- 1 x belediging politie
Alle opgepakte verdachten verkeerden onder invloed van de nodige alcohol.
De 26-jarige Tilburger met harddrugs (9 zakjes) werd overigens door portiers van een horecagelegenheid aan de politie overgedragen. Hij is in verzekering gesteld.

De politie had informatie binnen gekregen dat een groep personen er kennelijk op uit was om de openbare orde te verstoren. De informatie was kennelijk juist, want agenten kregen om 17.45 uur een groep van 35 personen in beeld. Nadat zij in de Potkansteeg betrokken waren bij een opstootje, kreeg deze hele groep de opdracht om de Bredase binnenstad te verlaten. De groep werd door agenten begeleid richting het
NS-station waar ze rustig op de trein richting Dordrecht stapten en vertrokken.

Verder trad de politie op tegen 10 wildplassers. Zij kregen allemaal een boete van 90,-

Inbraak basisschool

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 16 februari 2010 vloog om 00.15 uur een steen door de ramen bij basisschool De Klankhof aan de Hobodreef. De nog onbekende dader ging er vandoor met de beamer die aan het plafond hing. Afgelopen tijd is er ook bij andere scholen ingebroken, waarbij de dader het voorzien had op de beamer. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-02-2010 11:25 | © Regio Midden en West Brabant |