STRATO lanceert IPv6 voor dedicated servers 16/02/2010 11:46

PR Newswire

BERLIJN, February 16, 2010 /PRNewswire/ --

- Linux-root- en Windows-servers per direct "IPv6 ready"

Als eerste grote Europese hostingprovider stapt STRATO over op het nieuwe internetprotocol IPv6. Hiermee zijn per direct alle STRATO Linux- en Windows-servers en de complete bijbehorende infrastructuur niet alleen via IPv4 bereikbaar, maar ook "IPv6 ready", dus via het nieuwe internetprotocol. Admins kunnen zich zo nu al op de doorbraak van IPv6 voorbereiden. IPv6 lost talrijke problemen van het oude internetprotocol IPv4 op, bijvoorbeeld de schaarste aan adresruimte, en biedt bovendien geïntegreerde
kwaliteitsmanagement- en veiligheidsfuncties.

"Admins moeten nu aan de dagelijkse omgang met IPv6 beginnen te wennen", zegt René Wienholtz, CIO STRATO. "Op die manier blijft voldoende tijd om beschikbare applicaties zonder tijdsdruk IPv6-geschikt te maken en alle IPv6-relevante gebieden zoals logging en firewalls aan te passen en dit voordat de toegang tot IPv6 toeneemt en een hectische implementatie nodig wordt."

Admins met STRATO Linux- en Windows-servers kunnen IPv6 per
direct en zonder extra kosten in het klanten-administratiegedeelte activeren en beheren. IPv4 blijft onveranderd actief.

STRATO biedt naar keuze een IPv6-basisondersteuning of uitgebreide IPv6-functies aan. De basisondersteuning bevat een IPv6-adres dat op de server wordt geconfigureerd. Bij de uitgebreide ondersteuning ontvangen klanten een /56-IPv6-subnet. De adressen kunnen ze hiermee op hun server configueren. Het is zo onder meer mogelijk verschillende diensten zoals webserver, mail of ftp onder de eigen IPv6-adressen te beheren.

Over STRATO

Met meer dan 4 miljoen domeinen en meer dan 1,4 miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op één na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Britannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantensupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacentra van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacentra honderd procent CO2-neutraal.