Gemeente Capelle a/d IJssel

Uitreiking Nederlandse nationaliteit

Op maandag 15 februari kregen vijftien inwoners van Capelle aan den IJssel de papieren die horen bij de Nederlandse nationaliteit uitgereikt door burgemeester Koen.

Op maandag 15 februari kregen vijftien inwoners van Capelle aan den IJssel de papieren die horen bij de Nederlandse nationaliteit uitgereikt door burgemeester Koen. In totaal kregen tien volwassenen het Koninklijk Besluit uitgereikt, vijf personen, waarvan één kind verkregen door optie de Nederlandse nationaliteit. Alle nieuwe Nederlanders krijgen, naast bloemen, ook het humoristische boekje `Hoe hoort het eigenlijk in Nederland' mee naar huis.

Burgemeester Koen en jongetje

Het Nederlanderschap kan alleen worden verkregen nadat het Koninklijk Besluit of de optieverklaring persoonlijk is uitgereikt. Vanaf 1 maart 2009 geldt dat voor het verkrijgen van het Nederlanderschap door optie of naturalisatie, het afleggen van de `verklaring van verbondenheid' onderdeel is van de verkrijging van het Nederlanderschap. Dit houdt in dat de mensen die het Nederlanderschap verkrijgen, weten dat de Nederlandse wetten voor hen gelden.