Gemeente Lochem


Poolreizigster Bernice Notenboom naar Lochem voor 'Warme Truiendag'

Op vrijdag 12 februari kwam Bernice Notenboom naar Lochem om over haar expeditie naar de Himalaya te vertellen. In de schouwburg in Lochem luisterden 150 basisschoolleerlingen naar haar verhaal.

Bernice Notenboom, klimaatjournalist en poolreizigster en bekend onder leerlingen van groep 6 en 7 als correspondent voor Nieuws uit de Natuur was uitgenodigd in het kader van de jaarlijkse Warme Truiendag. Op deze landelijke energiebesparingsdag besparen we extra energie door de verwarming een graadje lager te zetten en wie het koud heeft kan een extra trui aantrekken.

De bijeenkomst in de Schouwburg was een vervolg op het bezoek van vorig jaar. Bernice Notenboom vertelde toen in Lochem tijdens de Warme Truiendag in de Gudulakerk over haar expeditie-ervaringen naar de Zuidpool, Noordpool en Groenland. De leerlingen stelden haar toen ook vragen over haar expeditie naar de Himalaya. Nu was ze hier om te vertellen over haar reis en illustreerde zij haar verhaal met filmpjes en materiaal van de reis. Zij vertelde de kinderen over de mensen die daar wonen en wat zij merken van de klimaatverandering.