Gemeente Lopik

Uw snoeihout gratis afvoeren?

Landschap Erfgoed Utrecht komt graag in contact met particulieren en agrariërs, die in het buitengebied van de gemeenten Montfoort, Oudewater en Lopik hun landschapselementen knotten, afzetten of snoeien.

Wij willen graag het snoeihout uit de landschapselementen in de breedste zin van het woord gratis bij u versnipperen en ophalen. Het versnipperde materiaal zal aangeleverd worden aan een bestaande biomassa centrale. Het snoeihout wordt dan ingezet voor het opwekken van energie. Hiermee kunnen we ook een goed alternatief bieden voor het verbranden van snoeihout in de openlucht. Het uiteindelijke doel van de actie is om te kijken of er een verantwoorde duurzame stroom van biomassa op gang te brengen is uit particuliere landschapselementen.

Hebt u al een goede oplossing voor uw snoeihout dan willen wij dat graag ook horen zodat het mogelijk voor anderen ook een geschikte oplossing is. Voor meer informatie of het opgeven voor deelname kunt u contact opnemen met Gert-Jan Elbers van Landschap Erfgoed Utrecht. Tel: 030-2205534 of mail g.elbers@landschaperfgoedutrecht.nl. Dit is een project uit het uitvoeringsprogramma van de gebiedscommissie De Utrechtse Waarden en wordt financieel ondersteund door de gemeenten Lopik, Montfoort, Oudewater en de provincie Utrecht.