Politie Gelderland-Zuid Grote alcoholcontroles rond Carnaval

Maar twee overtreders

Druten, Beek-Ubbergen, Nijmegen, 16-02-2010 o Bij grote alcoholcontroles op maandag van het team Verkeershandhaving reden slechts twee bestuurders onder invloed van alcohol. Er waren controlelocaties in Druten, Beek-Ubbergen en in Nijmegen. In verband met het Carnavalsgebeuren controleert de politie in de regio Gelderland-Zuid extra grootschalig op rijden onder invloed. Daarnaast vinden er lokaal kleinere controles plaats.

De controles werden tussen 14.00 uur 's middags en 23.00 uur s' avonds gehouden. De eerste controleplaats was de Van Heemstraweg in Druten. Daarna is in verband met Rosenmontag in Beek-Ubbergen gecontroleerd. De afsluitende controleplekken waren de Van Berchenstraat en Voorstadslaan in Nijmegen.

Bijna 850 blaastesten
In totaal werkten 846 bestuurders aan de verplichte blaastest op straat mee. Daarvan bleken twee bestuurders teveel alcohol te hebben gedronken. Eentje zat met 275 ug/l net boven de strafbare limiet van 220; een ander had zóveel op dat de uitslag op de ademanalyse van 815 ug/l meteen invordering van het rijbewijs betekende. Proces-verbaal tegen de aangehouden personen wordt opgemaakt.

Daarnaast werd een bekeuring uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, één voor niet dragen van de gordel en een bestuurder kreeg een bon in verband met rijden tegen het eenrichtingsverkeer. (08)

Laatst gewijzigd 16-02-2010 12:41 | © Regio Gelderland-Zuid |