Ingezonden persbericht

Persbericht

Bijzondere opening Negenmaandenbeurs in RAI

Anouk Smulders en de 'silent bond of mums'

Almere, 17 februari 2010 - Anouk Smulders opende samen met 9 maanden jonge dochter Bo, een groot aantal moeders met hun evenoude baby's en Petra Steenvoorden - Brussen, CEO van Prénatal, op woensdagochtend 17 februari de Negenmaandenbeurs in de RAI. Het was méér dan een leuk fotomoment. Anouk: "Samen staan wij symbool voor de 'silent bond of mums', de onverbrekelijke band die moeders over de hele wereld met elkaar hebben."

Voor Prénatal, hoofdsponsor van de Negenmaandenbeurs, is die 'silent bond' een steeds belangrijker deel van de bedrijfsfilosofie geworden, vertelt Petra Steenvoorden - Brussen, CEO van Prénatal: "De onuitgesproken band die alle moeders met elkaar hebben, overstijgt grenzen, rassen en religies. Moeders delen een unieke emotie en ervaring, waar ter wereld ze ook zijn. Ze begrijpen de vreugde van de geboorte, de onvoorwaardelijke liefde, maar ook het intense verdriet bij verlies."

Al jaren ligt het accent in de ruim 70 vestigingen van Prénatal Nederland dan ook niet alleen op het leveren van alles wat (aanstaande) jonge moeders en hun kroost nodig hebben. Steenvoorden - Brussen: "We zijn ook steeds meer een soort 'oermoeder' geworden, met oprecht betrokken medewerkers die jonge moeders steunen en adviseren in een inspirerende winkelomgeving."

Bolle gouden wand

In de Prénatal-winkels is die band tussen moeders onderling én tussen moeder & kind zelfs letterlijk te voelen en te aanschouwen. Je vindt er een bolle gouden wand (verwijzend naar de zwangere buik) met portretten van moeders met kinderen van over de hele wereld. Midden tussen die foto's hangt een spiegel van hetzelfde formaat, waarin je als bezoeker zelf wordt gereflecteerd en opgenomen in het grotere geheel. Zo'n wand zal ook prominent aanwezig zijn op de Prénatal-stand op de Negenmaandenbeurs. Anouk, presentatrice, model en columniste in het nieuwe Prénatal magazine, zal door echtgenoot/fotograaf Edwin Smulders net als alle 90 moeders en hun baby's op de foto worden gezet. Die foto zal direct na de opening op de 'Silent Bond of Moms-wand' op de Prénatal stand worden gehangen.

Prénatal Hearts

Want wat Prénatal betreft mag de silent bond, de 'community of mothers', de komende jaren nog wel groter en hechter worden. En daar wil de winkelketen een actieve rol in blijven spelen. Onder andere dankzij Prénatal Hearts, een ambitieus project dat eind 2011 het licht zal gaan zien. Petra Steenvoorden - Brussen: "Prénatal Hearts wordt niet alleen een fysieke ontmoetingsplaats met een concept store, nieuw servicekantoor en tal van diensten rondom de zwangerschap en nieuw leven. Het wordt ook een virtuele omgeving waar moeders elkaar kunnen vinden. Om inspiratie op te doen en ervaringen te delen. Want dát is waar Prénatal in essentie voor staat."

Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs wordt van woensdag 17 tot en met zaterdag 21 februari in de Amsterdamse RAI gehouden. Het is Nederlands grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby's.

---Ingezonden persbericht