Metaalunie
PERSBERICHT

Nieuwegein, 17 februari 2010

Jury Metaalunie Opportunity Award selecteert

beste tien bedrijven

Tien metaalbedrijven gaan door naar de volgende ronde van de Metaalunie Opportunity Award, zo heeft de jury beslist. Deze bedrijven worden binnenkort bezocht door gespecialiseerde bedrijfsadviseurs die een rapportage uitbrengen aan de jury. Begin april zal de jury, onder leiding van Jan Terlouw, uit deze geselecteerden drie bedrijven nomineren voor de felbegeerde Award. De Metaalunie Opportunity Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door creatief succesvolle kansen te creëren bij veranderende omstandigheden. De winnaar wordt op 27 april bekend gemaakt.

De tien voor de Metaalunie Opportunity Award geselecteerde bedrijven zijn, in alfabetische volgorde:

- Addit bv, Venlo

- Aldowa bv, Rotterdam

- Bever innovations, Zierikzee

- Dofra bv, Horst

- Holland Goot bv, Deil
- Kleeven Control bv, Horst

- Mechatec Landbouw en Industrie techniek, Tollebeek
- Scheepswerf Bocxe Delft, Delft
- Smicon bv, Wanroij
- Venrooy Cable Equipment bv, Schijndel

De jury van de Metaalunie Opportunity Award wordt gevormd door Jan Terlouw, juryvoorzitter, oud-minister Economische Zaken en oud-Commissaris van de Koningin Gelderland, Hennie van der Most, creatief ondernemer, Ron Dries, voorzitter FOCWA- sectie Schadeherstel, Karin Bojorge, hoofdredacteur Forum (periodiek VNO-NCW) en Guus Broesterhuizen, directeur NL Octrooicentrum.

De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die succes hebben behaald door creatief kansen te creëren naar aanleiding van veranderende marktomstandigheden. De Metaalunie wil hiermee metaalbedrijven onder de aandacht brengen die zich in de afgelopen tijd hebben onderscheiden door kansen te zien en te benutten, bijvoorbeeld door een volledig nieuwe marktsector succesvol te betreden met een nieuw product, productieproces of dienst, en daarmee de continuïteit van de onderneming te waarborgen.

De Koninklijke Metaalunie is met 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.