Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Compacte krachtpatser: de LG Mini full-touchscreentelefoon
De LG GD880 combineert design met krachtige features

Amstelveen, 17 februari 2010 - LG introduceert de LG Mini (LG GD880). Deze mobiele telefoon combineert ultiem design met intelligente features. Met een groot 3,2-inch touchscreen is de LG Mini de kleinste en dunste touchscreentelefoon van dit moment. Het is hiermee de perfecte telefoon voor iedereen die behoefte heeft aan moderne communicatiefuncties, zoals een supersnelle internetbrowser en Social Network Connect. Bovendien is de LG Mini de eerste Feature-Phone die 3-Way Sync-service biedt. Deze service, LG Air Sync genoemd, maakt het mogelijk alle data te synchroniseren tussen je telefoon, pc en het internet. Daarmee kun je foto's, telefoonboek en je agenda altijd en overal beheren, zowel via je pc als via je LG Mini.

"We ontwikkelden de LG Mini in reactie op specifieke klantverzoeken voor een handzamer toestel met een volledig touchscreen en een minimalistisch design", zegt Bas Tulner, Category Manager Mobile bij LG Nederland. "De gebruiksvriendelijke LG Mini in broekzakformaat ziet er mooi uit en heeft alle opties die consumenten in een telefoon zoeken."

Dankzij het slanke, compacte formaat verdwijnt de LG Mini zo in je broekzak of handtasje. Tegelijkertijd voelt de handset uiterst solide aan door het gebruik van hoogstaande materialen. De metalen accenten met reliëf aan de zijkanten van het toestel dragen bij aan het opvallende uiterlijk, zonder af te leiden van de algehele eenvoud van het toestel. Het grote 3,2-inch touchscreen met een schermratio van 16:9 loopt helemaal door tot aan de rand van het toestel. Het feit dat er geen knoppen te vinden zijn op de voorkant, versterkt eveneens zijn strakke en minimalistische look.

De LG Mini is veel meer dan alleen een stijlvolle accessoire. Het toestel heeft een

webkitbrowser waarmee je razendsnel kunt internetten. Opties als Social Network Connect maken communiceren met je vrienden nog makkelijker dan via je pc. Ingebouwde applicaties zorgen voor directe toegang tot Facebook en Twitter. Een Social Network Feed biedt op het basisscherm directe en automatische updates over al je vrienden en familie. Deze updates verschijnen naast iedere contactpersoon in het Social Address Book. Natuurlijk ontbreekt pushmail niet op de LG Mini.

De LG Air Sync-service maakt het mogelijk om alle data te synchroniseren tussen je LG Mini, pc en het internet. Zo biedt de History Sync-functie via de mobiele telefoon toegang tot de honderd websites die je voor het laatst hebt bezocht. Doordat het mogelijk is om op de LG Mini verder te surfen waar je op de pc was gebleven, wordt dit toestel echt een verlengstuk van je thuis-pc. Ook is het mogelijk om met Personal Information Manager vanaf de pc de agenda en contacten op de LG Mini te raadplegen en via het internet te updaten. Met de R-Click-functie stuur je foto's vanaf de pc direct naar de LG Mini, bijvoorbeeld om in te stellen als achtergrond.

De LG Mini is uitgerust met een 5.0 megapixel-camera met geavanceerde gezichtsherkenning. Zo upload je in een handomdraai draadloos scherpe, levendige foto's en filmpjes direct naar meerdere sociale netwerken. Met het toestel geniet je daarnaast van muziek en films in verschillende bestandsformaten. Ook heeft de compacte handset een FM-radio. De HSPDA-verbinding met 7,2 Mbps en ingebouwde WiFi zorgen ervoor dat je altijd snel internet binnen handbereik hebt. De weg vinden wordt een fluitje van een cent met de real-time locatie-informatie via A-GPS.

De LG Mini is vanaf april 2010 verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 399,- euro, incl. btw.

###

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 productielocaties en 82 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 84.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2008 bedroeg ruim 44,7 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.com.

Over LG Electronics Mobile Communications
LG Electronics Mobile Communications is de vooraanstaande wereldwijde LG-divisie voor mobiele communicatie en informatie. Dit LG-onderdeel ontwikkelt mobiele toestellen met de nieuwste technologie en innovatieve ontwerpen, en biedt zo klanten wereldwijd een betere mobiele ervaring. LG streeft naar optimale convergentie tussen technologie en mobiele communicatie. Met stijlvolle ontwerpen en intelligente technologische toepassingen blijft het bedrijf vooroplopen in de markt voor mobiele communicatie.