Ingezonden persbericht

Persbericht

PROLOGIS VERHUURT 14.600 VIERKANTE METER
AAN GE OP SCHIPHOL

Luxemburg - 17 feebruari 2010 - ProLogis European Properties (Euronext: PEPR), eigenaar van moderne opslag- en distributiefaciliteiten in Europa, maakt vandaag bekend dat ze een nieuw leasecontract heeft afgesloten met GE Energy Europe, een van de grootste leveranciers van stroomopwekking en energieleveringtechnologieën ter wereld. Het gaat om 14.600 vierkante meter op Schiphol DC4 in Nederland. GE Energy europe is in dit traject geadviseerd door vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. De nieuwe huurovereenkomst duurt vijf jaar, met de mogelijkheid tot een verlenging van vijf jaar.

Arnaud Gras, Transactieleider - Regio Zuid, GE Capital: 'We zijn blij dat we dit nieuwe leasecontract met PEPR hebben ondertekend, aangezien we voor onze supply chain in heel Europa de meest flexibele, kosteneffectieve oplossingen zoeken. Schiphol is voor ons een eersteklas distributielocatie en we waren zeer onder de indruk van wat PEPR ons te bieden had: moderne, kwalitatief hoogwaardige faciliteiten en de managementexpertise op topniveau.'

Simon Nelson, hoofd vermogensbeheer van PEPR: 'Dit contract versterkt onze positie in de Nederlandse markt, waar de strategische locaties van onze distributiefaciliteiten een uitstekend platform bieden voor handel in heel Europa. We zijn erg enthousiast GE Energy aan onze portefeuille van klanten in Europa toe te kunnen voegen. Na de recente uitbreiding van onze lease met DSV op 13.749m', blijft onze bezettingsgraad op de Schipholmarkt bijna 100%''.

De transacties werden namens PEPR gesloten door ProLogis (NYSE: PLD), beheerder van de PEPR- portefeuille.

-Einde-

Over ProLogis European Properties (PEPR)
ProLogis European Properties, of PEPR, is een van de grootste pan-Europese eigenaars van kwalitatief hoogwaardige distributiefaciliteiten en logistieke centra. PEPR werd in 1999 opgericht als gesloten vastgoedinvesteringsfonds, dat extern wordt beheerd door een dochteronderneming van ProLogis (NYSE: PLD), een toonaangevende internationale aanbieder van distributiefaciliteiten. In september 2006 werd PEPR genoteerd aan Euronext Amsterdam.
Op 31 december 2009 omvatte de portefeuille van PEPR 232 gebouwen, met een totale oppervlakte van 4,9 miljoen vierkante meter in 11 Europese landen en een marktwaarde van ¤2,8 milljard. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 96,1% en een gemiddelde van 3,2 jaar tot de volgende lease-break of 5,3 jaar tot afloop van de leasecontracten.