Gemeente Oldebroek


Welke sporten krijgen extra steun van de provincie?

Gelders Debat op 17 februari moet richting geven aan ambities

Er wordt flink gesport op de Gelderse velden, in zalen en baden. Goed voor de gezondheid èn voor de onderlinge contacten. Er is een nieuw doel: Gelderland op Olympisch niveau in 2016! Op het Gelders Debat van 17 februari in het Omnisportcentrum in Apeldoorn discussiëren de Statenleden van Gelderland met publiek en deskundigen over de nieuwe ambities van de provincie en hoe die te bereiken zijn. En zeker ook over de keuzes die daarin gemaakt moeten worden.

Nieuwe ambitie betekent kiezen
Nederland overweegt om zich in 2016 kandidaat te stellen als gastland voor de Olympische Spelen in 2028. Kabinet en de Alliantie Olympisch Vuur willen daartoe van Nederland een echt sportland maken. Een groot deel van Provinciale Staten van Gelderland ondersteunt deze ambitie. Door naast het huidige breedtesportbeleid, extra te investeren in zowel breedte- als topsport wil de provincie het sportklimaat opvijzelen tot grotere hoogte. Meer Gelderse burgers moeten gaan sporten en bewegen. Maar ook meer Gelderse talenten en topsporters moeten geholpen worden om de Nederlandse en internationale top te bereiken. Er is onvoldoende geld om alle sporters, accommodaties en evenementen te ondersteunen. Daarom moeten er keuzes worden gemaakt. Gelderland wil kiezen voor 10 kernsporten. Sporten die in Gelderland goed te beoefenen zijn, waar we in uitblinken of waarvoor al een goede basis voor topsport aanwezig is. Welke sporten zijn dat?

In debat met Statenleden en deskundigen
Hoewel het belang van sport en bewegen voor iedereen duidelijk is, wordt de Olympische ambitie en de manier waarop die werkelijkheid zou moeten worden, niet altijd gedeeld. Het Gelders Debat wordt dan ook gevoerd aan de hand van drie stellingen waarover iedereen zijn mening kan geven. Praat en discussieer mee over de sportieve toekomst van Gelderland. De stellingen die daarvoor zijn opgesteld luiden: 'Gelderland op Olympisch niveau in 2016, daar gaan we voor!' en 'Topsport begint in de wijk en op school'.

Welke keuze maakt u?
Een belangrijke vraag is: welke sporten verdienen extra steun van de provincie? Maximaal tien sporten kunnen worden opgenomen in het provinciale lijstje. Tijdens het Gelders Debat zal daarover gedebatteerd worden. De uitkomsten hiervan zullen worden betrokken bij het verdere keuzeproces. Extra steun aan uw favoriete sport kan al eerder geleverd worden. Vanaf 26 januari kan op de website van de provincie Gelderland gestemd worden (www.gelderland.nl/welkesportkiesjij). De uitslag wordt tijdens het debat bekend gemaakt.

Informatie
Het Omnisportcentrum Apeldoorn, De Voorwaarts 55, is vanaf 17.00 uur geopend. Het Gelders Debat begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Tussen 19.00 en 20.00 uur wordt het debat live uitgezonden op Radio Gelderland. Iedereen is van harte welkom.

Inlichtingen: Peter Zoombelt, telefoon 0525 - 638 237 of pzoombelt@oldebroek.nl