Gemeente Hoogeveen

Verkiezingsdebat tussen jeugd en politiek

9 februari 2010 - Hoogeveense politieke partijen die aan de verkiezingen meedoen, debatteren woensdag 17 februari met een aantal jongeren van scholengemeenschap Wolfsbos, locatie Groene Driehoek. Het debat is de opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Het debat wordt gehouden in de raadzaal van het raadhuis in Hoogeveen van 16.30 tot 18.00 uur. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor het publiek.

Stellingen

De jongeren hebben zich verdiept in de programma's van de politieke partijen en hebben stellingen gemaakt. Politici en jongeren gaan aan de hand daarvan met elkaar in debat. Gespreksleider is burgemeester Helmer Koetje.

SMS

Het publiek wordt bij het debat betrokken. Voordat het debat begint wordt het publiek gevraagd via sms een paar vragen te beantwoorden en te reageren op enkele stellingen. Hetzelfde wordt gedaan aan het einde van het debat. De resultaten van beide sessies worden ter plekke geanalyseerd, met elkaar vergeleken. De uitkomsten worden vervolgens meteen bekend gemaakt.

Organisatie

De organisatie van het debat is in handen van de scholengemeenschap Wolfsbos en Plan H, een samenwerkingsverband tussen de gemeente en de Bibliotheek Hoogeveen. In Plan H worden jongeren op diverse manieren gevraagd naar hun ideeën over hun eigen leefomgeving, uitgaan, winkelen, veiligheid op straat, herinrichting van bijvoorbeeld het Bentinckspark. Deze ideeën kunnen gebruikt worden als mogelijkheden voor gemeentelijk beleid. Zo werken jongeren daadwerkelijk mee aan hun eigen leefomgeving.

logo-PlanH

RSG-Wolfsbos-3294x1368