Gemeente Dantumadeel



Opening CJG-loket in Dantumadiel en Dongeradeel

Op woensdag 17 februari wordt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geopend in het gemeentehuizen van Dantumadiel en Dongeradeel. Maar wat is het CJG nu eigenlijk? Jongeren kunnen hier terecht met vragen over onderwerpen als gezond eten, vriendschap, jaloezie, ruzie, of pesten. Niemand die het hoeft te weten, hun ouders ook niet. Ze kunnen het CJG ook bellen of een e-mail sturen. Komen ze er niet uit, dan kunnen ze altijd even langskomen.

Voor ouders
Het CJG-loket is er echter ook voor ouders. Het is niet altijd even makkelijk om een kind goed op te voeden. Er wordt wel eens gezegd: `kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen'. Dat is vaak ook zo, soms weet een ouder niet wat hij/zij doen moet. Het CJG kan dan verder helpen.

Professionals ook welkom
Ook professionals kunnen terecht bij het CJG. Soms lopen die in hun werk tegen problemen aan met kinderen. Ze maken zich zorgen over een kind, bijvoorbeeld de peuter komt onverzorgd op de peuterspeelzaal. De kleuter wil niet luisteren, is erg druk. Wat kan een professional dan doen, wie kan hun verder helpen? Zij kunnen ook terecht bij het CJG.

Opening
Om 14.00 uur wordt het CJG op feestelijke wijze geopend. Kinderburgemeester Jesse Jacob Lei van Dongeradeel gaat de openingshandeling in het gemeentehuis in Dokkum verrichten. Jeugd, kinderen en ouders, opvoeders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Om 15.45 uur wordt het programma voortgezet in het gemeentehuis van Damwoude. Dan vertelt psycholoog Jaco Rapper iets over de ontwikkeling van kinderen en hun loyaliteit naar ouders toe. Daarbij is een goede samenwerking tussen de hulpverleners belangrijk.

Wilt u bij de opening aanwezig zijn? Meld u aan! Als u bij de opening aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden bij het CJG loket via cjg@dantumadiel.eu.