Ingezonden persbericht


Persinformatie

11 februari 2010

Mijn Babyboek op Hyves
Voedingscentrum lanceert online zwangerschapscoach

Tijdens de opening van de Negenmaandenbeurs op 17 februari presenteert het Voedingscentrum Mijn Babyboek, een zwangerschapscoach op Hyves. Zwangere vrouwen plaatsen Mijn Babyboek als gadget op hun eigen Hyves-pagina. Bijzonder aan deze gadget is dat toekomstige moeders zelf vragen kunnen stellen over voeding tijdens de zwangerschap en daar direct antwoord op krijgen. Ook na de geboorte geeft Mijn Babyboek raad.

Vragen stellen werkt heel simpel. Tik een woord in, of een hele vraag, en je krijgt gelijk een deskundig advies. Je kunt er met al je vragen over zwangerschap en eten terecht. Tijdens hun zwangerschap twijfelen veel moeders over wat ze wel en niet mogen eten. Ook maken ze zich zorgen of hun baby niets tekort komt. Mijn Babyboek geeft advies en verwijst zo nodig door naar verloskundigen en later naar consultatiebureaus of borstvoedingsdeskundigen.

Persoonlijk advies
Mijn Babyboek geeft persoonlijk advies. De gadget onthoudt precies hoe lang je zwanger bent en geeft daarom altijd informatie die voor jou relevant is. Tips en adviezen sluiten altijd aan op de fase van je zwangerschap. Verder laat een animatie elke week zien hoe je kindje zich ontwikkelt in de buik. En als je eenmaal bevallen bent, helpt de coach je bij alle vragen en onzekerheden over de voeding van je kindje.

Zwangerschap delen
Mijn Babyboek omvat meer dan alleen praktische tips en informatie. De gadget maakt het mogelijk om je zwangerschap te delen met anderen. Je kunt zien of er zwangere vrouwen in de buurt wonen die ook Mijn Babyboek gebruiken. Het is mogelijk om hen, maar ook andere Hyves-vrienden uit te nodigen om je Babyboek te bekijken. Hierin kun je onder andere praten met vrienden, foto's delen, verhaaltjes schrijven en een verlanglijstje plaatsen.

De Negenmaandenbeurs
Tijdens de Negenmaandenbeurs loopt er een "levende gadget" rond om het Babyboek bij beursbezoekers onder de aandacht te brengen. In de stand van het Voedingscentrum kunnen bezoekers direct de gadget op hun Hyves-pagina plaatsen. Bekijk Mijn Babyboek op Hyves

Voedingscentrum - eerlijk over eten
Gezond, lekker en bewust eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.