GroenLinks Terneuzen


PZC en BN/De Stem organiseren verkiezingsdebatten

Vrijdag 12 februari 2010, 14:19u - Ernst Jonker
* Peter Clijsen

De regioredacties van de PZC en BN/De Stem organiseren de komende tijd verkiezingsdebatten in de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst. De lijsttrekkers van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart treden daar met elkaar in het strijdperk.

De aftrap is komende woensdag, 17 februari, in Oostburg. Vanaf 19.30 uur gaan de acht lijsttrekkers uit de gemeente Sluis met elkaar in debat in de Rabozaal van het Ledeltheater. Gespreksleider is verslaggever Frank van Cooten.

In Terneuzen staan Peter Clijsen en de andere lijsttrekkers van de elf deelnemende partijen op maandag 22 februari tegenover elkaar. Dat gebeurt vanaf 19.30 uur in de kleine zaal van het Scheldetheater.

De gemeente Hulst is woensdag 24 februari aan de beurt. Zeven lijsttrekkers komen vanaf 19.30 uur samen in Den Dullaert. Gespreksleider is hier journalist Jean-Lou de Gucht. Rode draad bij alle debatten is een lijst met stellingen over uiteenlopende onderwerpen, bedacht door de regioverslaggevers van beide kranten. De toegang tot alle bijeenkomsten is gratis.

De krant roept lezers op vragen voor de lijsttrekkers te mailen naar redtern@pzc.nl.