Pijnacker-Nootdorp


Datum 13 februari 2010

Onthulling naam nieuwe fietstunnel onder rijksweg A13

Op woensdag 17 februari onthullen verkeerswethouders Anne Koning (Delft) en Hans de Jong (Pijnacker-Nootdorp) de naam van de nieuwe fietstunnel onder de A13.

Maar liefst 240 reacties zijn binnengekomen op de prijsvraag `Verzin een pakkende naam voor de nieuwe fietstunnel!', die in december van het vorige jaar werd uitgeschreven.

Daarbij is aangegeven dat het leuk is als de naam aansluit op de thema's `ambachtslieden' (dit is het thema voor de straatnamen aan de kant van Pijnacker-Nootdorp) en `moderne technologie' (het Delftse thema). Maar ook andere namen mochten worden ingezonden.

De jury, bestaande uit leden van de straatnaamcommissies van beide gemeenten, heeft zich gebogen over de inzendingen en heeft de winnende naam bepaald. De winnaar ontvangt na de onthulling van de naam een waardebon van 200,-- ter besteding bij een erkende fietsenhandelaar!

De tunnel gaat naar verwachting in april open voor het verkeer. De wandtegels moeten dan nog worden aangebracht. De officiële oplevering vindt plaats in juni.

De onderdoorgang wordt aangelegd iets ten noorden van de afrit Delft-Zuid en biedt voetgangers en fietsers straks een snelle verbinding tussen Pijnacker-Nootdorp (Emerald) en Delft (TU-gebied).


---