Gemeente Rotterdam

kinderraad overhandigt enquête

17 februari 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

De Kinderraad van Oudeland heeft in de maart januari een enquête gehouden onder de kinderen uit Oudeland. De uitkomsten hiervan zijn woensdag 10 februari in het Trefpunt overhandigd aan Marianne van der Ham, portefeuillehouder Welzijn van de deelgemeente Hoogvliet. Kinderraad overhandigt enquête

Met de uitkomsten van de enquête wil de Kinderraad, die bestaat uit kinderen van de Oudelandschool en Villa Notenkraker, een advies uitbrengen aan de deelgemeente over wat kinderen in vakanties belangrijke activiteiten vinden in de wijk. De Kinderraad heeft zich eveneens actief ingezet om andere kinderen in de wijk Oudeland te enquêteren. Ruim honderd kinderen hebben via de enquête van zich laten horen.

Uit de enquête blijkt onder meer dat alle kinderen graag een bioscoopavond zouden willen en een dansavond zouden willen en ook een disco staat hoog op het verlanglijstje. Op het gebied van sport verschillen de meningen: vooral trefbal is populair, maar ook basketbal en een sportdag eindigen hoog op de lijst. Bij de workshops ging de voorkeur uit naar pizza bakken, taart bakken en gamen.

Nadat de enquête was overhandigd, was het tijd de winnaar bekend te maken. Ieder kind maakte namelijk kans op een cadeaubon van EUR 7,50. Er waren zes winnaars: drie kinderen van de Oudelandschool en drie van de Notenkraker. Op basisschool Oudeland waren Ermias uit groep 4, Guntienne uit groep 6 en Marie-Angela uit groep 7 de gelukkigen. Op basisschool de Notenkraker kwamen Feny uit groep 4, Iwan uit groep 7 en Rovien uit groep 4 als winnaar uit de bus.

Marianne van der Ham was blij met de enquête, omdat de kinderen zelf aangeven wat ze graag willen doen. Zij zal met de wensen van de kinderen rekening houden in de vakantieprogrammering en sprak af om, waar mogelijk, de kinderen zelf de activiteiten, met wat hulp, te laten organiseren.