Politie Groningen

Politie ontdekt ondergrondse hennepkwekerij

Wedde, 17-02-2010 o De politie heeft dinsdagavond aan de Borgesiusweg in Wedde een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was opgebouwd in een zestal zeecontainers die in de grond waren geplaatst. Daarboven was grotendeels een fundering en een uitbouw van een schuur gebouwd. Een speciaal team van de politie was nodig om bij de professionele kwekerij te komen.

Nadat een speciaal team een opening had gecreëerd bleek dat een groot deel van de hennepplanten onlangs was geoogst. Zo stonden in één ruimte ongeveer 1.400 lege potten. Verdeeld over de ruimtes vonden agenten 600 moederplanten, 6.400 stekken en ongeveer 37 kg gedroogde toppen. De softdrugs zijn in beslag genomen.

Na de vondst ontdekten agenten de officiële ingang van de kwekerij. Die was weggewerkt in een schuur. Via een kruip-door-sluip-door stelsel werd de professionele ruimte bereikt. De ruimte is mogelijk al enkele jaren in gebruik geweest. De kwekerij wordt woensdag ontmanteld. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de kwekerij.

ondergrondse kwekerij ondergrondse kwekerij Ondergrondse kwekerij