Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 17-02-2010

Laptoproof mislukt

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een vrouw bijna slachtoffer van een laptoproof. Omstreeks 18.10 uur liep een 29-jarige vrouw uit Amersfoort over de Kamp. Zij had haar laptoptas over haar schouder hangen en plotseling kwamen twee jongens langs haar rennen. Ze voelde dat er aan het haar tas werd getrokken, maar wist deze stevig vast te houden. De twee daders verdwenen vervolgens in de richting van de Methorststraat. De vrouw deed aangifte van straatroof.

Beroving

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een jongen beroofd. Omstreeks 22.45 uur fietste een 16-jarige jongen uit Amersfoort over het Enkeerpad. Plotseling werd hij door een onbekende jongen tegengehouden. Direct hierop kwamen nog twee andere jongens bij hem staan. De jongen werd geschopt, geslagen en kwam ten val. Zijn pinpas werd gestolen en de jongens verdwenen. De daders, jongens met een getinte huidskleur en ongeveer 17 jaar oud. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen van de politie Eemland zuid, 0900-8844.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij een ruit had vernield. Omstreeks 05.15 uur kreeg de politie de melding dat een ruit was vernield van een gelegenheid aan de Zeldertsedreef. In de omgeving werd de vermoedelijke dader, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor.