Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 17-02-2010

Aanhoudingen voor mishandeling

VEENENDAAL De politie heeft op zondag 14 februari een 24-jarige man en een 17-jarige jongen aangehouden omdat zij verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een mishandeling op 23 januari.

Op 23 januari kreeg de politie rond 00.30 uur de melding dat er gevochten werd op de Veenslag. Hier troffen agenten twee mannen aan uit Veenendaal waarvan een verwondingen had aan zijn hoofd. Zij vertelden dat zij onderweg naar huis een groep jongeren tegen waren gekomen die tegen hen begon te schelden. Vervolgens werden de jongens geslagen o.a. met een fles. Beiden hebben aangifte gedaan. Onderzoek leidde naar de twee aangehouden verdachten uit Veenendaal. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Winkeldieven aangehouden

VEENENDAAL- Op dinsdag werden vijf personen aangehouden omdat zij gestolen goederen bij zich hadden.

Omstreeks 12.00 uur werd een man aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat voor een winkeldiefstal. De man werd afgehoord en met een proces-verbaal op zak kon hij het bureau weer verlaten. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de man met meerdere mannen op het dievenpad was geweest. De agenten besloten de man te volgen om zo uit te komen bij de andere mannen. Korte tijd later werd gezien dat de man in een auto stapte met een Roemeens kenteken. In de auto zaten nog vier andere mannen. De auto werd gestopt. In de auto lagen een aantal kledingstukken en kinderschoenen met de labels er nog aan. Zeer vermoedelijk zijn deze goederen van diefstal afkomstig. De mannen in de leeftijd van 17 tot 44 jaar uit Roemenie werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt waar de goederen vandaan komen.