Gemeente Coevorden

verkiezingskrant

Gemeente Coevorden verspreidt huis-aan-huis verkiezingskrant

woensdag 17 februari 2010

De gemeente Coevorden verspreidt op woensdag 17 februari huis-aan-huis de verkiezingskrant in de gemeente. In de krant heeft iedere politieke partij een halve pagina de ruimte om de belangrijkste punten uit het verkiezingsprogramma toe te lichten. Ook wordt onder meer uitgelegd hoe en waar mensen kunnen stemmen, vertelt griffier Bert Kunnen waarom de raad de baas is in de gemeente en is stembureaulid Jantje Wassen-Keen uit Wachtum geïnterviewd over haar werkzaamheden op de verkiezingsdag.

Het doel van de verkiezingskrant is opkomstbevordering. Burgemeester Bert Bouwmeester: `We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingen zijn voor inwoners dé kans om te bepalen waar de gemeente zich de komende vier jaar mee bezig gaat houden. Kiezers bepalen niet alleen welke partijen in de gemeenteraad komen, maar ook welke 25 raadsleden. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het belangrijk dat stemgerechtigden zich van te voren goed laten informeren. De verkiezingskrant is één van de middelen die we daarvoor inzetten.'

Bekijk de verkiezingskrant.

Posters
Naast de verkiezingskrant verstuurt de gemeente deze week posters naar alle openbare gelegenheden in de gemeente met het verzoek die op te hangen. Op de posters staan inwoners uit de stad en dorpen die plaatsgenoten oproepen om te gaan stemmen met de tekst Ik stem, u ook?.

De volgende inwoners hebben meegewerkt aan de posters: Astrid Landa uit Coevorden;
Hennie Oosterhof uit Dalen;
Bert Blaauw uit Oosterhesselen;
Cees Akker uit Schoonoord;
Marcella Regtop uit Sleen;
Jans Pronk uit Aalden.

Om ervoor te zorgen dat de posters herkenbaar zijn, worden in Coevorden en omstreken de posters met Astrid Landa opgehangen, in Dalen e.o. de posters met Hennie Oosterhof, etcetera.

Bekijk de posters.

Voor de bibliotheken zijn aparte versies gemaakt. Daar kunnen inwoners op 1 maart 2010 gratis met lijsttrekkers chatten van 19.00-20.00 uur. Dit staat op de posters vermeld.

Website
Voor meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Coevorden kan iedereen terecht op de verkiezingswebsite.