Lotto zoekt prijswinnaar van twee ton

17/02/2010 09:58

De Lotto

De organisatie van Lotto is op zoek naar een prijswinnaar die tot op heden de eerste prijs van 200.000 euro nog niet geclaimd heeft. De prijs is gevallen bij de trekking van de Euro Loterij van Lotto op 30 januari 2010. Het winnende lot met de getallen 4-7-9-2-9-6 werd op zaterdag 30 februari om 13.09 uur gekocht bij Primera De Koning aan de Damlaan 22 in Leidschendam. De winnaar wordt verzocht zich bij De Lotto in Rijswijk te melden om de prijs in ontvangst te nemen.

Vorig jaar augustus ging de organisatie van Lotto ook op zoek naar een vermiste winnaar die in Amsterdam een Lotto-Lot had gekocht waarop twee ton was gevallen met de Euro Loterij. De winnares meldde zich uiteindelijk pas na vier maanden in verband met tegenslagen in de familiesfeer.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 13 februari is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 18,5 miljoen euro, op dit moment de hoogste jackpot van Nederland. De eerste prijs van de Euro Loterij is aanstaande zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.