Trots op Nederland

Nieuws

17 feb 2010 | Irak debat? Ga het land besturen!

Geachte heren en dames Kamerleden,

Zouden jullie a.u.b. weer aan het werk willen gaan? Als het nou over iets actueels ging, maar dit is verdorie al 7 jaar geleden! Even was 't leuk, maar om er nou weken over door te gaan...

Prachtig zo'n "Wat nou 'as'...? en Hadden we wel...?" rapport, maar as is verbrande turf en "hadden we wel" is mooi te laat. Zand erover. Afgelopen. Strijdbijl begraven. Zip it.

Me dunkt dat er, met een economische crisis, een aankomend besluit over Afghanistan en het "dagelijkse runnen van het land" wel belangrijkere dingen aan de orde zijn.

Dus ophouden nou met dat ellenlange gebakkelei over Irak. Punten, komma's, details, nuances. Politiek scoren. Toegeven of niet toegeven. Leuk en aardig, maar aan het eind van de dag levert het natuurlijk helemaal niets op.

Wie er nu nog wil discussiëren doet dat maar in z'n eigen tijd. In het zomerrecess bijvoorbeeld. Nu is het weer tijd om een land te besturen. Jullie worden betaald om besluiten te nemen. Niet om tot diep in de nacht besluiten van voorgaande regeerperioden tot op het bot toe door te lichten en te herevalueren. Al helemaal niet als dat niet-terugdraaibare besluiten zijn. Ouwe koeien verhaal.

Hup naar huis. Slapen nou. Morgen weer fris het land besturen!

Met hoogachting,

Ir. Niek Elferink,
Pijnacker