Gemeente Enschede

Subsidie op zonnepanelen. Wees er direct bij want op=op!

Zonne-energie is gratis, raakt nooit op en is goed voor het klimaat. Wilt u ook uw eigen schone energie opwekken? Douchen met zonnewarm water? En besparen op uw energierekening? Vraag dan direct op 1 maart subsidie aan voor zonnepanelen op uw dak!

Subsidiepot opengesteld op 1 maart
Ook in 2010 is er weer subsidie voor zonnepanelen, vanwege de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE). De subsidiepot bevat 69 miljoen euro. U kunt inschrijven voor de subsidie vanaf 1 maart 2010. Het aanvragen van subsidie gaat via een formulier op www.senternovem.nl/sde/zonnepanelen Maar let op: Bereidt uw aanvraag vandaag al voor zodat u deze op maandagochtend 1 maart direct kunt indienen, want op = op!

Wat leveren zonnepanelen op?
Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet u voor minimaal 1.000 wattpiek vermogen aan zonnepanelen op uw dak plaatsen. Het huidige minimum komt voor de meest gangbare panelen neer op zeven stuks van 160 Wattpiek, dit is voldoende om bijna een kwart van het elektriciteitsverbruik van een huishouden mee op te wekken.

Als u zonnepanelen wilt plaatsen, kunt u op
www.milieucentraal.nl/zonnepanelen terecht voor een snelle check. Kijk via het `Advies op Maat' of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel geld u met de zonnepanelen op uw stroomrekening bespaart. Dit hangt af van onder meer de ligging ten opzichte van de zon en de hellingshoek. Op deze pagina is ook meer uitleg te vinden over zonnepanelen en is een filmpje te zien over wat er komt kijken bij het plaatsen van zonnepanelen.

Aanvraagformulier
Het aanvraagformulier voor de subsidie zonnepanelen staat op www.senternovem.nl/sde/zonnepanelen Voor het invullen heeft u een DigiD nodig. Het is aan te raden direct op 1 maart uw aanvraag in te dienen; vorig jaar was er eveneens 69 miljoen euro beschikbaar, en toen was de subsidiepot in één dag leeg. U kunt uw aanvraag nu reeds voorbereiden.

Meer informatie
o Meer informatie over de SDE-regeling staat op www.agentschapNL.nl/sde De helpdesk voor vragen over de SDE aanvragen is telefonisch bereikbaar: 038 4553450.
o Heeft u nog geen DigiD? Kijk op www.digid.nl. o Meer algemene informatie staat op www.milieucentraal.nl of www.vrom.nl.
o U kunt ook het Enschedese Energieloket bellen voor meer informatie (053) 852 8005, over de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te financieren m.b.v.de energiebesparingslening van de gemeente Enschede. Zie ook www.doegroendatscheelt.nl

Geplaatst: 17 februari 2010.

17 februari 2010