Gemeente Terneuzen

Dubbele identiteitsbewijsbezitters ontvangen algemene brief

Inwoners hebben één geldig identiteitsbewijs nodig bij het stemmen.

De gemeente Terneuzen heeft eind vorige week als extra service een brief gestuurd aan alle inwoners waarvan het identiteitsbewijs nog voor 3 maart vernieuwd dient te worden. Zo wil de gemeente er voor zorgen dat iedereen een geldig identiteitsbewijs heeft op 3 maart en kan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing.

Er is echter door een fout in de selectie van adresgegevens ook een brief verstuurd aan mensen waarvan slechts één van de twee identiteitsbewijzen is verlopen. Naar verwachting gaat het om enkele honderden brieven die per abuis bij 'dubbele
identiteitsbewijsbezitters' zijn terechtgekomen.

Door de algemene brief aan de extra groep kan verwarring zijn ontstaan bij de geadresseerden en daarom benadrukt de gemeente extra dat voor deelname aan de verkiezingen één geldig identiteitsbewijs voldoende is.

Het vernieuwen van een eventueel 'tweede', in dit geval verlopen, identiteitsbewijs kan ook later worden gedaan als het bewijs niet om andere redenen verlengd hoeft te worden. De gemeente vraagt iedereen wel om in dat geval het oude paspoort of de verlopen ID-kaart wel te bewaren. Het is namelijk nodig om deze in te leveren als men het document op het stadhuis te zijner tijd wil vernieuwen.

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is te vinden op www.terneuzen.nl/Actueel/Verkiezingen