Eerste online Performance Management Assessment tool ook in Nederlands

17/02/2010 10:30

StepStone Solutions

Leiden/Londen, 17 februari 2010 - Vanaf vandaag kunnen organisaties via de eerste online Performance Management Assessment tool, verzorgd door StepStone Solutions, snel en kosteloos in het Nederlands ontdekken hoe effectief hun performance management proces is en wat de belangrijke verbeterpunten zijn. http://www.stepstonesolutions.com/impact-tools/nl/

Managers die het assessment doorlopen ontvangen een scorecard met de belangrijkste indicatoren voor de prestaties van hun organisatie op het gebied van talent zoals leiderschapseffectiviteit en het halen van individuele doelen. Zij toetsen hiermee hoe hun organisatie zich verhoudt tot algemene performance management doelstellingen. Een gedetailleerd rapport helpt de organisaties daarna om de uitkomsten van het assessment om te zetten in concrete verbeteracties. Deze tool volgt op de succesvolle Talent Strategy Assessment tool die StepStone vorig jaar lanceerde en die sindsdien door meer dan 1.000 bedrijven wereldwijd is geraadpleegd.

'De Nederlandse introductie van de Performance Management Assessment tool bevestigt de wereldwijde aanpak van StepStone. Niemand evenaart ons in het internationaal uitrollen van een Total Talent Managent strategie in dertig talen.' zegt Sander Kerkhoffs, Country Manager Nederland van StepStone Solutions (beeld in bijlage). 'Efficiënt performance management heeft aantoonbaar directe invloed op bedrijfsresultaten. Het is voor managers alleen lastig te zien waar zij de nadruk moeten leggen voor de grootst mogelijke impact en te weten hoe zij die effectiviteit aantonen en meten. De tool geeft HR-professionals objectief inzicht in al deze gebieden plus concrete middelen om dit evaluatieproces te verbeteren.'

Op de scorecard verschijnen zes indicatoren, waaronder strategische afstemming met zakelijke doelen, individuele doelen, betrokkenheid bij het bedrijf, medewerkerretentie en -verloop, effectiviteit van het leiderschap en groei en winstgevendheid. Dit ondersteunt organisaties in het monitoren, evalueren en verbeteren om zo hun bedrijfsresultaten te versterken. De Performance Management Assessment tool maakt deel uit van de uitgebreide en groeiende reeks research tools van StepStone, te vinden op www.stepstonesolutions.com.

Over StepStone Solutions

StepStone Solutions helpt organisaties het beste uit hun mensen te halen en talentpools te ontwikkelen. StepStone zorgt ervoor dat mensen nieuwe banen vinden die aansluiten op hun talenten. Wereldwijd maken duizenden organisaties dagelijks gebruik van StepStone om hun zakelijke successen en talent management strategie te versterken. Miljoenen mensen vertrouwen op StepStone voor het verbeteren van hun carrière. StepStone levert technologie van wereldklasse voor het vinden, werven, behouden, managen en ontwikkelen van talent.

StepStone levert een compleet scala aan Total Talent Management software oplossingen. Met de on demand software (SaaS) en diensten van StepStone richten organisaties efficiënte processen in voor aantrekken en werven van talent, talentmanagement, performance management, compensatiemanagement, management van vaardigheden en competenties, loopbaan- en opvolgingsplanning en trainings- en ontwikkelingsmanagement.

StepStone is een dochteronderneming van het Duitse mediabedrijf Axel Springer AG. Per december 2009 gebruiken wereldwijd meer dan 1.400 organisaties, inclusief veel wereldwijde marktleiders, de diensten van StepStone Solutions waaronder Aviva, Deloitte, DeutscheTelekom, Lufthansa, Puma, McDonalds, Thyssen Krupp en Volkswagen. StepStone is actief in 17 landen met circa 800 mensen.

Zie ook: www.stepstonesolutions.com en volg het blog via http://www.stepstonesolutions.com/communitypost

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.stepstonesolutions.com/impact-tools/nl/