Politie Brabant Zuid-Oost

Politie neemt rijbewijzen in van drie bestuurders

Zuidoost Brabant, 17-02-2010 o Tijdens de carnaval was de politie extra alert op alcohol in het verkeer en werden op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden.

Voor beginnende bestuurders geldt een alcohollimiet van 0,2 promille, voor de niet-beginnende bestuurders is die limiet 0,5. Alles wat daarboven wordt gemeten, levert een boete, een proces-verbaal of zelfs invordering van het rijbewijs op. De politie heeft tussen dinsdagavond en woensdagochtend van drie bestuurders het rijbewijs ingevorderd omdat ze met te veel drank op achter het stuur zaten. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven

Op het Kastelenplein nam de politie dinsdagavond rond 19.00 uur het rijbewijs in van 37-jarige man uit Eindhoven. De man was even daarvoor op dit plein met zijn personenauto tegen een lantaarnpaal gebotst. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,50 promille.

Op de Winston Churchilllaan in Eindhoven hield de politie rond 21.45 uur een 29-jarige man uit Eindhoven aan. Bij een controle bleek dat hij als bestuurder van een personenauto teveel had gedronken. Hij blies ruim 0,95 promille. Omdat de man beginnend bestuurder is, heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen.

Hapert

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.45 uur het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige man uit Hapert. Hij reed met zijn personenauto over de Kapelweg en bij een controle door de politie op de Mira bleek hij gedronken te hebben. De man blies ruim 0,80 promille. Omdat de man beginnend bestuurder is, heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen.