Landelijk Aktie Komitee Scholieren

NIEUWS

NIEUWE EXAMNSITE WWW.EXAMENKLACHT.NL ONLINE

Vanaf vandaag kunnen alle eindexamenkandidaten terecht op http://www.examenklacht.nl voor informatie over de eindexamens. Op deze website kunnen jullie bovendien tijdens de examenperiode terecht om klachten en vragen over de examens in te dienen. Let op: het heeft geen zin om nu al klachten op http://www.examenklacht.nl in te voeren. Op dit moment kun je nog gewoon terecht bij het informatiecentrum op deze website.

Het LAKS heeft het Haagse bedrijf Q42 gevraagd om een nieuw systeem en een mooie website te maken. Voor bezoekers van de website is de nodige informatie nu nog overzichtelijker te vinden. Voor het examenteam van het LAKS is het gemakkelijker om alle klachten die jaarlijks binnenstromen te behandelen. We kunnen dus sneller en beter kijken wat er mis gaat, en ingrijpen!

De eindexamenklachtenlijn draait dit jaar voor de 23e keer. De eerste klachtenlijn bestond uit een postbus, waar de klachten naartoe konden worden gestuurd. Er kwamen zo'n 37 klachten binnen. In de jaren daarna werd de klachtenlijn uitgebreid met een telefoonlijn en natuurlijk ook met een digitaal klachtenloket. Deze is nu dus vernieuwd!

Vorig jaar kwamen er ruim 88.000 klachten binnen! Het LAKS kijkt naar elke klacht. Aan de makers van de examens geven we door hoeveel klachten er per vak binnen komen, zodat ze daar rekening mee houden bij het vaststellen van de norm voor het cijfer. Klachten over overlast, of fouten in de examens pakken we direct aan. Klagen heeft dus zin!