Openbaar Ministerie

Voortvluchtige verdachte aangehouden op politiebureau

17 februari 2010 - Arrondissementsparket Amsterdam

Vanochtend om 10.30 uur heeft de 36-jarige Maikel S. zich in gezelschap van zijn advocaat gemeld op het politiebureau aan de Linnaeusstraat in Amsterdam. S. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 19 jarige Ismael Gumbs die op 21 september 2009 werd doodgeschoten bij de flat Kleiburg. Maikel S. is aangehouden en ingesloten. Hij zal worden verhoord.

De officier van justitie en de politie hebben al enige weken contact met de advocaat van Maikel S. Uit dit contact met de advocaat werd duidelijk dat de 36-jarige Amsterdammer zich vandaag op een politiebureau zou aangeven.

Snel na het schietincident werd uit onderzoek helder dat Maikel S. betrokken was bij dit schietincident. Ondanks een zeer uitgebreid tactisch- en technisch onderzoek bleef de 36-jarige man voortvluchtig.

Gezien het feit en de ernstige verdenking werd door het Openbaar Ministerie besloten om Maikel S. op de Nationale Opsporingslijst te plaatsen. Deze lijst, die via internet te bekijken is, bestaat sinds januari 2010. De foto en gegevens van S. zullen van de lijst worden verwijderd.