Deelgemeente Charlois Rotterdam

Fietswrakken de Mijnkintbuurt uit!

Sinds maandag 15 februari worden in de Mijnkintbuurt in de Tarwewijk fietswrakken van de straat gehaald. De deelgemeente Charlois zet deze actie in om het straatbeeld in de Mijnkintbuurt te verbeteren.

Wat heb ik nu aan mijn fiets hangen?

Twee weken geleden kregen alle bewoners een brief in de bus over deze actie, later gevolgd door een speciale ansichtkaart. De bewoners kregen zo de gelegenheid eventueel zelf hun oude fiets of wrak van straat te halen of naar het grofvuil te brengen. Daarnaast hingen medewerkers van de deelgemeente aan elk fietswrak een label. Zo werd de eigenaar er nog eens extra op gewezen dat de fiets verwijderd gaat worden.

De opgehaalde fietswrakken worden overigens niet meteen vernietigd, maar tijdelijk opgeslagen in het kantoor van de stadsmarinier aan de Bas Jungeriusstraat 31. Wie de fiets terug wil, kan hem daar weer ophalen, op voorwaarde dat hij of zij de fiets kan omschrijven.

Verbetering Mijnkintbuurt

De fietswrakkenactie is een van de maatregelen uit het programma Intensief beheer Mijnkintbuurt, dat de komende jaren wordt uitgevoerd. De deelgemeente werkt samen met wooncorporatie Woonstad Rotterdam, politie, stadsmarinier, de bewonersorganisatie OvdB en gemeentelijke diensten aan het verbeteren van de Mijnkintbuurt. Enkele voorbeelden zijn: het verbeteren van woningen, het schoon en heel maken van de straten en de inrichting van de straten. De komende jaren zetten deze partijen zich in om de gehele Tarwewijk te verbeteren, zodat het voor alle bewoners prettig is om te wonen. Dit doen zij graag samen met de bewoners. Heeft u een goed idee om uw straat verder te verbeteren, neemt u dan contact op met deelgemeente Charlois.