Deelgemeente Charlois Rotterdam

Opzoomerawards 2010: Pendrecht in de prijzen

De Sint-Annalandstraat/Stavenissestraat in Pendrecht kreeg vorige week dinsdag tijdens het Opzoomergala de Aanmoedigingsprijs van de Opzoomerawards. Daarnaast waren nog twee Charlois straten genomineerd: de Gaesbeekstraat in de Tarwewijk en Poelenburg-Maldenburg in Zuidwijk.

Bewoonster Annalies van Dam uit de Stavenissestraat neemt namens haar medebewoners de award in ontvangst. Rotterdam telt 2.018 Opzoomerstraten. Straten waar bewoners straatactiviteiten organiseren en samen de straat schoon, vriendelijk en veilig maken. Vertegenwoordigers van deze Opzoomerstraten stapten op dinsdagavond 9 februari aan boord van Spido-boot James Cook voor het Opzoomergala

Inmiddels is het ook traditie dat tijdens het Opzoomergala awards worden uitgereikt aan straten die bijzondere prestaties leveren. In totaal zijn dinsdag 9 februari zes van deze awards uitgereikt.

Aanmoedigingsaward

De Sint-Annalandstraat/Stavenissestraat kreeg de Aanmoedigingsaward. Na jarenlang actief te zijn geweest is in deze straat een doorstart gemaakt. De jury waardeert het doorzettingsvermogen van een aantal actieve bewoners die, ondanks een rumoerige omgeving en tegenslagen, de moed niet in de schoenen heeft laten zakken en gewoon doorgaat. De straat ontving een cheque van 1.000 euro. De straat wil dit besteden aan speeltoestellen

Verder was de Gaesbeekstraat in de Tarwewijk een van de drie genomineerde straten in de categorie schone en groene straat. En de Poelenurg-Maldenburg was genomineerd in de categorie Goede buren straat.