Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 17-02-2010

Laatste dag van carnaval relatief rustig verlopen in Tilburgse binnenstad

TILBURG: De laatste dag van het carnaval in de Tilburgse binnenstad is relatief rustig verlopen. Agenten die waren belast met het
horecatoezicht, hebben twee aanhoudingen moeten verrichten. In de middag werd een 35-jarige man uit Etten-Leur op de Heuvelring
gearresteerd wegens openbare dronkenschap, in de avond mocht een 44-jarige Tilburger mee naar het bureau omdat hij, ondanks enkele waarschuwingen, niet wilde meewerken toen hij op het Stadhuisplein een bekeuring kreeg voor wildplassen.

Een 24-jarige man uit Tilburg werd woensdagmorgen rond 01.15 uur na een avondje carnaval vieren van zijn GSM beroofd door vier mannen. Dat gebeurde op de hoek Besterdring-Lange Nieuwstraat. Het slachtoffer kreeg enkele flinke klappen van de berovers. De politie stelt een onderzoek in.

Dode man in Goirle overleden als gevolg van hersenletsel na val

GOIRLE: De 22-jarige man uit Goirle die zondagmiddag dood werd aangetroffen, is overleden aan hersenletsel als gevolg van een val. Dat is gebleken uit de sectie die dinsdagmiddag op het lichaam is verricht. De politie sluit daarmee een misdrijf uit. Het stoffelijk overschot is na de sectie vrijgegeven en overgedragen aan de familie. Daarmee stopt het onderzoek.

Buitenspelende tieners troffen de dode man zondagmiddag 14 februari rond 14.15 uur aan in een brandgang achter woningen aan de Eduard Douwe Dekkersdreef. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in. Bij een schouw op het stoffelijk overschot in het mortuarium in Breda kon de doodsoorzaak niet worden vastgesteld en daarmee een misdrijf niet volledig uitgesloten worden. Vandaar dat een sectie nodig was.

Tilburgse (67) betrapt Bulgaarse zakkenrolster

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 21-jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden wegens zakkenrollen. Een 67-jarige Tilburgse betrapte de verdachte in een winkel in de Emmapassage op heterdaad toen zij de portemonnee van de Tilburgse uit diens tas had gehaald. De Bulgaarse is in verzekering gesteld op het bureau; de politie stelt een onderzoek in.

Automobiliste aangehouden wegens belediging

TILBURG: Een 50-jarige automobiliste uit Tilburg heeft zichzelf dinsdagavond onnodig in de problemen gebracht. Surveillerende agenten reden rond 21.00 uur achter haar op de Berglandweg en wilde haar aanspreken op haar verkeersgedrag; ze reed namelijk een stuk harder dan de maximaal toegestane 30 km/uur. De auto van de vrouw werd langs de kant gezet, maar de bestuurster raakte direct geïrriteerd. Er ontstond een discussie en uiteindelijk schold de Tilburgse een agente diverse malen uit. Daarop werd ze aangehouden wegens belediging. Op het bureau maakte de vrouw haar excuses, ze gaf aan door
privéomstandigheden erg emotioneel te zijn.

Politie arresteert twee brommerdieven dankzij oplettende getuige

TILBURG: De politie heeft twee jongens van 17 en 18 jaar uit Tilburg aangehouden wegens diefstal van een brommer. Een oplettende getuige zag dinsdagavond rond 21.00 uur de mannen met een brommer slepen op de Oerlesestraat, vond dat verdacht en belde de politie. Het tweetal mocht mee naar het bureau. Daar bekenden de jongens de diefstal, naar eigen zeggen uit geldgebrek. De brommer was eerder op de avond gestolen in de buurt.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

TILBURG: Een 23-jarige Tilburgse automobilist is woensdagmorgen rond
01.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij werd betrapt op dronken rijden. Bij een controle op de Ringbaan-West blies de Tilburger 400 ug/l, terwijl voor beginnende bestuurders maximaal 88 ug/l is
toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 17-02-2010 11:54 | © Regio Midden en West Brabant |