ProRail

Persbericht

17-02-2010

Proef met perron nieuwe stijl op Amsterdam Bijlmer ArenA gestart

De komende zes maanden test ProRail op station Amsterdam Bijlmer ArenA nieuwe perroninrichting. Op station Amsterdam Bijlmer ArenA zijn sinds kort houten banken betonnen âpoefjesâ, stalen krantenbakken, windschermen met een aangelichte print in het glas, nieuwe afvalbakken en nieuwe reclameframes geplaatst. ProRail wil het komende half jaar onderzoeken wat reizigers vinden van het nieuwe perronmeubilair. Daarnaast beoordeelt ProRail het perronmeubilair op kwaliteit, functionaliteit en onderhoudbaarheid.

De proef maakt onderdeel uit van een groter project, waarin ProRail, NS Poort en Bureau Spoorbouwmeester samen werken om een nieuwe visie op stationsinrichting te realiseren. De visie en het meubilair zijn ontwikkeld door ontwerpbureau Blom&Moors uit Den Bosch. De nieuwe visie biedt een verbeterde uitstraling en inrichting van het station en geeft richting aan de vormgeving en plaatsing van het stationsmeubilair in zowel bestaande als nieuwe stations. Centraal staat de ambitie om stations te creëren die uitnodigend en comfortabel zijn, met aandacht voor de beleving van de reiziger.

Een vertaling van de nieuwe visie wordt nu op twee stations uitgeprobeerd. Naast Amsterdam Bijlmer ArenA start er in de loop van mei ook een proef met nieuwe perroninrichting op station Leiden Centraal.