Gemeente Veenendaal


Alcoholverbod in winkelcentra Veenendaal

Het college van B&W heeft besloten om in alle winkelcentra in Veenendaal een drankverbod in te stellen. Het gaat om de volgende winkelcentra: De Ellekoot; Het Ronde Erf; Petenbos; Centrum (inclusief park Duivenwal achter Frisia Villa - omgeving de Lessenaar) en Bruïneplein. Op deze plekken is het verboden om alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen of blikjes met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Â

Regelmatig doen zich op verschillende plaatsen in Veenendaal problemen voor die mede veroorzaakt worden door ongewenst drankgebruik. Het gaat dan bijvoorbeeld om weggegooid glas op de Markt.

De aanwijzing van gebieden met een drankverbod biedt de politie een extra mogelijkheid om hier tegen op te treden. Het drankverbod in winkelcentra geldt niet voor een terras van een horecabedrijf of de plaats waarvoor een ontheffing geldt.

Â

Bij vaststelling van de nieuwe APV in juni 2009 is reeds opgenomen dat dit alcoholverbod van toepassing is op speelruimteplekken en de directe omgeving daarvan.