Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 7

17/02/2010

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Luttekepoortstraat 14: plaatsen overkapping(legalisatieverzoek) en vergroten berging;

- Mozartdreef 1: tuinhuis;

- Braambergerhout 136: overkapping;

- Braambergerhout 138: overkapping;

- Walstein 70: tuinhuisje;

- Trumanlaan 17: dakkapellen;

- Zijpenbergerhout 10: veranda;

- Frisialaan 21: carport (legalisatieverzoek);
- Celsiusstraat 11: informatie bord (legalisatieverzoek);
- Verkeersweg 12: dakkapel aan voorzijde;

- Tonnenbergerhout 29: uitbreiden woning.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Donkerstraat 11: wijzigen gevelindeling en interne wijziging;
- Wikkemeen 14: uitbreiden woonwagen;

- Wolleweverstraat 8: wijzigen winkelpui;

- Deventerweg 73: balkon;

- Westeinde 25: onverlichte zuil;

- Boomkamp: woning;

- Zeppelinstraat 39: bedrijfspand.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Musicaldreef 96: overkapping en dakkapel (legalisatieverzoek);
- Swingdreef 4: overkapping (legalisatieverzoek);
- Torenbergerhout 123: berging;

- De Savornin Lohmanlaan 9: uitbreiden woning;
- Flevoweg 33: dakkapel;

- Couperuslaan 1e: wijzigen achtergevel;

- Schubertdreef 1: overkapping (legalisatieverzoek)

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- De Sypel 11: vervangen woonwagen;

- Wolleweverstraat 8: vernieuwen houten verdiepingsvloer.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van zes weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Prins Mauritslaan 36: uitbreiden woning.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.
Ter inzage van 17 februari t/m 31 maart:

- De Ruyterlaan 18: uitbreiden woning met erker voor en uitbreiding achter;

- Kranenburglaan 13: fietsenstalling, carport en legalisatie overkapping.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bestemmingsplan Waterfront Zuid

Het bestemmingsplan Waterfront Zuid, Boulevard West heeft betrekking op het westelijke deel van de Boulevard en het toekomstige Strandeiland (het gebied tussen hotel Monopole en de Vischpoort). Het plangebied wordt aan de zuidoost zijde begrensd door de historische stadsmuur. Het bestemmingsplan voorziet in de herinrichting van het gebied, waarbij het karakter verandert van overwegend verkeer en parkeren naar dagrecreatie. Tussen het Strandeiland en de Boulevard wordt een havenkom aangelegd. Ten behoeve van het totale project Waterfront is het MER Waterfront opgesteld. Dit MER, inclusief âpassende beoordelingâ in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998, is bedoeld ter ondersteuning van de besluitvorming over het bestemmingsplan en ligt tegelijkertijd met dit bestemmingsplan ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan Waterfront Zuid, Boulevard West ligt met ingang van 18 februari gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder over het plan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze.
Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden kunt u vinden via: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans.
Informatie: afd. Ruimte & Economie, de heer Ferwerda, tel. 411 153.

Bestemmingsplan Waterfront Noord II

Het bestemmingsplan Waterfront Noord II heeft betrekking op de uitbreiding van bedrijventerrein Lorentzhaven en de aanleg van het Overloopterrein (parkeerterrein voor Dolfinariumbezoekers). Dit bestemmingsplan omvat het gedeelte van het oorspronkelijke bestemmingsplan Waterfront Noord waaraan de Raad van State in november 2008 goedkeuring heeft onthouden.

Het bestemmingsplan Waterfront Noord II voorziet in de aanleg van een grootschalige parkeervoorziening in de hoek van de N302 met de oever van de waterzuiveringsinstallatie en een uitbreiding aan de Veluwemeerzijde van het bedrijventerrein Lorentz. Het bestemmingsplan is m.e.r.-plichtig omdat de Natuurbeschermingswet 1998 voorschrijft dat een zogenaamde âpassende beoordelingâ moet worden opgesteld. Het MER Waterfront, waar de passende beoordeling deel van uitmaakt, is bedoeld ter ondersteuning van de besluitvorming over het bestemmingsplan en ligt tegelijkertijd ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan Waterfront Noord II ligt met ingang van 18 februari gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze.
Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden kunt u vinden via: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans.
Informatie: afd. Ruimte & Economie, de heer Ferwerda, tel. 411 153.

Milieueffectrapport Waterfront

Voor de onderbouwing van het project Waterfront is op 23 april vorig jaar een m.e.r.-procedure gestart. Het project omvat onder meer de transformatie van het bedrijventerrein Haven en de herinrichting van het boulevardgebied tot een aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied, de aanleg van parkeervoorzieningen ten noorden van de N302, het realiseren van het bedrijventerrein âuitbreiding Lorentzhavenâ en het aanwijzen van een tweetal rustgebieden in de Veluwerandmeren. Ook beoogt het project de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren en is natuurontwikkeling onderdeel van het project. Het doel van de m.e.r.-procedure is om - naast alle andere belangen - het milieubelang een volwaardige rol te geven bij de besluitvorming. In dit geval is het MER opgesteld voor de onderbouwing de ontwerpbestemmingsplannen Waterfront-Noord II en Waterfront Zuid, Boulevard West.

Het Milieueffectrapport ligt, met ingang van 18 februari, gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis, gelijktijdig met de ontwerpbestemmingsplannen Waterfront Noord II en Waterfront Zuid, Boulevard West. Ook is het Milieueffectrapport te lezen op www.harderwijk.nl.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen zijn inspraakreactie op het Milieueffectrapport, naar keuze schriftelijk of mondeling, kenbaar maken aan de gemeenteraad. De inspraakreacties kunnen alleen betrekking hebben op het (mede gelet op de eerder vastgestelde richtlijnen inzake de inhoud van het Milieueffectrapport) niet voldoen van het Milieueffectrapport aan de bij of krachtens de artikelen 7.10 en 7.11 van de Wet milieubeheer gestelde eisen/regels, dan wel op onjuistheden die het Milieueffectrapport zou bevatten. Informatie: de heer R. van Drunen, tel. 411 237.

Â

Bestemmingsplan onherroepelijk

Het bestemmingsplan Drielanden West, Onderwijscluster en Blauwe Long is onherroepelijk geworden. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 18 februari voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen.

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk hebben diverse meldingen opgrond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer ontvangen.


- Wegenbouwmaatschappij J. Heijmans B.V. (GPO) uit Rosmalen meldt het gebruik van een mobiele puinbreker op grond van het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval. De melding heeft betrekking op het breken van 3.000 ton asfaltpuin aan de Flevoweg (tegenover nummer 109) in Harderwijk. De werkzaamheden moeten vóór 3 mei 2010 zijn afgerond.


- Kaashandel Peters V.O.F. meldt het oprichten van een kaaspakhuis (nieuwbouw) met mogelijkheid van stalling van verkoopwagens ten behoeve van markten in de regio aan de Nobelstraat, perceelnummer 07-218, in Harderwijk op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Verwacht wordt dat het pand op 1 augustus 2010 in gebruik wordt genomen.


- Breman Harderwijk B.V. meldt het veranderen van enkele werkprocessen binnen het bedrijf aan de Celsiusstraat 43 in Harderwijk op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Voorheen was het bedrijf met name actief in het samenstellen van staalconstructies. Nu worden in hoofdzaak allerlei leidingsystemen voor bouwprojecten, prefab voorbereid.


- Restaurant Caralis meldt het veranderen van de entree en keukeninrichting van het restaurant aan de Bruggestraat 20 in Harderwijk op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.


- Kuikenbroederij C. Tanghe B.V. meldt het plaatsen van een dubbelwandige dieseltank aan de Parallelweg 3 en het in gebruik nemen van een bedrijfshal op Overveld 3 in Harderwijk op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.

Voor de bedrijven gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu tel. 411 254.

Kapvergunningen

Er is een aanvraag voor kapvergunning ingekomen voor:
- 9 februari 2010; Trombonedreef 65: 1 boom.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________