Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Centrum voor Jeugd en Gezin Utrechtse Heuvelrug open!

centrum voor jeugd en gezin
Op 15 februari was het zover. Het Centrum voor Jeugd en Gezin opende haar deuren en op diezelfde dag was ook de website in de lucht.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geeft advies en antwoorden op vragen van (aanstaande) ouders, opvoeders en kinderen en jongeren tot ongeveer 23 jaar.
In het CJG zijn alle organisaties vertegenwoordigd die zich met jeugd en opvoeden bezighouden. Samen vormen zij één loket voor informatie en advies bij opgroeien en opvoeden.

Website
Via de website www.cjgutrechtseheuvelrug.nl is het CJG 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar. De website geeft informatie over opgroeien en opvoeden. Hier kunt u persoonlijke vragen stellen over de gezondheid en het welzijn van uw kind. De redactie van de website bestaat uit lokale zorgprofessionals en deskundigen die werkzaam zijn bij gezondheids-bevorderende instellingen als Consument en Veiligheid en het Voedingscentrum.

Inloopspreekuren
Er is gekozen om de gelden voor het CJG niet voor een nieuw gebouw te gebruiken, maar juist voor de zorg. De zorg wordt dichtbij georganiseerd, op de plek waar ouders al een vertrouwensrelatie hebben opgebouwd. Vier centra waar ouders, kinderen en anderen mensen die zich met opgroeien en opvoeden bezighouden, op een laagdrempelige wijze terecht kunnen. Er zijn inloopspreekuren in Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn. De inloopspreekuren worden gehouden in de CJG-locaties die bij ouders en kinderen al bekend zijn van bijvoorbeeld het consultatiebureau en de schoolarts. Hieronder ziet u het overzicht:

Doorn: S. van de Oyelaan 5, maandag 12.00-13.00 uur Driebergen: Schippersdreef 4, donderdag 12.00-13.00 uur en 19.00-20.00 uur
Leersum: Kon. Julianalaan 48, dinsdag, 12.00-13.00 uur Maarn: Sportlaan 15, vrijdag, 12.00-13.00 uur

Inwoners kunnen kiezen in welk dorp ze naar het inloopspreekuur willen gaan. Iedereen is overal van harte welkom.

Telefonische advieslijn
Ook is er een telefonische advieslijn open op werkdagen van 09.00 tot 17.00uur, (030) 880 22 15.