Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Creatieve straten Feijenoord scoren

De meest creatieve straten van Rotterdam zijn te vinden in de deelgemeente Feijenoord. Dit blijkt uit de uitreiking van de Opzoomerawards 2010.

Sociale vernieuwing, participatie, actief burgerschap en sociale cohesie. Enkele ambtelijke termen die betrekking hebben op de Opzoomeraanpak. In gewoon Rotterdams komt het er op neer dat bewoners van een straat samen activiteiten organiseren en zo de straat meer gezellig en leefbaar maken. Bijna de helft van alle Rotterdamse straten Opzoomert, en een aanzienlijk deel daarvan bevindt zich binnen onze deelgemeente.

In de categorie Creatieve Straat sleepten Feijenoordse straten zowel de eerste als de tweede plek in de wacht. De actieve bewoners van de Narcissen-, Fuchsia- en Seringenstraat in Bloemhof (zie foto) mochten tijdens de uitreiking op 9 februari op het podium komen om de eerste prijs in ontvangst te nemen. De bewoners van de 1e Stampioendwarsstraat in de wijk Feijenoord ontvingen kort daarna de tweede prijs. Ook in de categorie Goede Buren Straat vielen bewoners uit onze deelgemeente in de prijzen. De Van Malenstraat uit Hillesluis won hier de derde prijs.

(foto Rob Kamminga)