GroenLinks Nijmegen


GroenLinks-kandidaat Noël Vergunst over Lent en Oosterhout

Woensdag 17 februari 2010, 11:58u - noël vergunst GroenLinks-kandidaat Noël Vergunst over Lent en Oosterhout

Lent en Oosterhout komen vaak aan de orde in de Nijmeegse gemeenteraad. Woningbouw, nieuwe voorzieningen, infrastructuur, landschapszone en dijkverlegging zijn onderwerpen van gesprek. De fractievoorzitter van GroenLinks Noël Vergunst heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor Nijmegen-Noord en blijft dat de komende vier jaar doen.

Lentse lus
"De Waalsprong heeft voortdurend mijn aandacht. Er komt zoveel op Lent en Oosterhout af. De gemeente moet heel secuur met bewonersbelangen omgaan. Een voorbeeld: het plan om de Lentse lus af te breken zonder een goed alternatief voor de fietsers. Daar heeft GroenLinks een stokje voor gestoken. Nu blijft de Lentse lus behouden en kunnen fietsers straks veilig de vernieuwde Prins Mauritsingel oversteken."

Vergunst is tevreden over de prestaties van verkeerswethouder Jan van der Meer. "Er is veel geïnvesteerd in de fileproblematiek op de Waalbrug. Denk maar eens aan de Waalsprinter, betere afstelling van de verkeerslichten op de Oranjesingel en natuurlijk het project Slim Prijzen. En zie: de files zijn zo goed als verdwenen. Zelfs tijdens wegwerkzaamheden." Maar er moet nog meer gebeuren: "De tram van Heijendaal naar de Waalsprong moet er gewoon komen. Daar gaan wij flink aan trekken. GroenLinks wil verder betere buslijnen en goede fietsvoorzieningen. Denk aan fietstunnels onder de Mauritssingel en het spoor door, zodat je snel van Lent naar Oosterhout - en andersom - kunt fietsen."

Ook het groen heeft de aandacht van Vergunst. "De Landschapszone tussen Lent en Oosterhout moet een prachtig recreatiegebied met veel water en groen worden. Het gebied rondom het fort Beneden-Lent willen we zoveel mogelijk groen houden. Bewoners in Oosterhout en Lent kiezen juist voor het wonen in het groen."

Lees onze verkiezingskrant voor Lent en Oosterhout hier; lees de overige verkiezingskranten hier.