Ingezonden persbericht


Persbericht Leiden Marketing

Leiden, 16 februari 2010

Stadsgids Leiden; vind alle locaties via de iPhone

Leiden Marketing heeft in samenwerking met webdeveloper SWIS de Stadsgids Leiden ontwikkeld. Met deze iPhone-applicatie - vanaf nu te downloaden via de App Store - loop je van locatie naar locatie en hij vertelt je meer over de mooie plekken die in de Stad van Ontdekkingen te vinden zijn.

Met de Stadsgids ontdekt de inwoner, toerist en congresbezoeker van Leiden de honderden restaurants en cafés, de belangrijkste monumenten en verschillende musea die de historische stad telt. Via het overzichtelijke categorieënlijstje vink je aan wat je getoond wilt hebben en de locaties worden direct weergegeven op de plattegrond. Klik op een locatie voor meer informatie en vind je weg ernaartoe. Zoek op 'Parkeren' en je ziet in één oogopslag het dichtstbijzijnde parkeerterrein.

Klinkt simpel en zo werkt de Stadsgids Leiden ook. Via de uitgebreide beschrijving kom je meer te weten over de locaties. Na je bezoek aan een monument of museum kun je direct opzoeken welk café daarbij in de buurt ligt voor een drankje voordat je verder gaat naar de volgende locatie.

SWIS is de ontwikkelaar van de geografische weboplossing GeoStart en maakte eerder al de plattegrond voor de website van de Stadsportal www.leiden.nl. De iPhone-app werd gelanceerd tijdens Festival De Verleiding, een festival van en voor professionals uit de communicatiewereld. Hier waren al enthousiaste geluiden te horen over de Stadsgids. Leiden Marketing en SWIS gaan zich nu focussen op de doorontwikkeling van de applicatie.

()

Noot voor de redactie.