Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 februari 2010


Aanrijding met letsel, twee bestuurders gewond

Haaksbergen

Twee automobilisten zijn dinsdagmorgen de 16e februari gewond geraakt bij een aanrijding op de Beckummersweg in Haaksbergen. Een van de twee werd door de brandweer uit zijn auto geknipt.

Werd dinsdagmorgen 16 februari omstreeks 07.55 uur gemeld dat er op de Beckummersweg in Haaksbergen, tussen Beckum en St. Isidorushoeve een aanrijding had plaatsgevonden. Politiemensen troffen terplaatse twee personenauto's aan die beiden behoorlijk beschadigd waren en die beide in de sloot lagen. Een van de bestuurders, een 41-jarige man uit Neede liep al naast zijn voertuig en werd direct door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De andere persoon, een 28-jarige Oldenzaler, werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en daarna met een ambulance, ook met onbekend letsel, naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd.

Het gaat om een deels frontale aanrijding waarbij de 28-jarige uit de richting van Beckum kwam en de 41-jarige uit de tegenovergestelde richting. Onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft geleerd dat de auto van de 28-jarige vermoedelijk is geslipt op het gladde wegdek. Hierdoor kon men elkaar niet meer ontwijken en is de aanrijding ontstaan. (2010014118)

Vrouw geslagen met knuppel, de politie zoekt getuigen

Enschede

Woensdagmorgen 17 februari omstreeks 07.20 uur is op de Helmerzijdeweg, in de fietstunnel onder de A35, een 41-jarige vrouw uit Enschede met een houten knuppel op haar hoofd geslagen door een nog onbekende man. De politie zoekt getuigen.

De 41-jarige vrouw fietste vanaf de Helmerhoek onder het tunneltje door dat onder de A35 door loopt, in de richting van de Haaksbergerstraat. Net toen zij onder de tunnel door was gekomen, hoorde ze een zeer luide schreeuw en kwam vanaf de rechterzijde een man tevoorschijn. Hij had een houten knuppel in zijn hand en sloeg deze met kracht tegen het hoofd van de vrouw. De vrouw is hierbij niet ten val gekomen en is hevig geschrokken doorgefietst. Bij het dichtstbijzijnde huis waar zij licht zag branden heeft zij aangebeld en is zij opgevangen.

Signalement van de man:
. Ongeveer 1,75 m. lang
. Gekleed in een grijze 'ski'-jas, kort model.

De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien op de Helmerzijdeweg of die meer weten over de mogelijke dader, contact op te nemen met de politie Twente, team Enschede-Zuid. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010014454)

Vrouw beroofd van tas, de politie zoekt deze vrouw en een getuige

Enschede

Maandag 15 februari kreeg de politie omstreeks 15.30 uur melding van een tasjesroof op de Getfertweg in Enschede. Een getuige belde de politie omdat hij een man op de Getfertweg zag lopen met een tas in zijn hand. Daarachter zag de getuige een vrouw lopen die riep dat iemand de man tegen moest houden. Even later zag de getuige een andere man. Deze onbekend gebleven getuige vertelde dat hij de dader met de tas in een Ford Mondeo zag stappen. Dit vond waarschijnlijk ook plaats op de Getfertweg.

De politie verzoekt de vrouw van wie de tas geroofd is, zich te melden bij de politie om aangifte te doen van de beroving. Ook is de politie op zoek naar de onbekend gebleven getuige die de dader in de auto zag stappen. Beide personen kunnen zich melden bij de politie Twente, afdeling recherche van team Enschede-Centrum. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844. Ook andere getuigen die iets hebben gezien op de Getfertweg dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden. (2010013972)

Actie 'Subjectieve verkeersveiligheid' Mozartlaan Hengelo

Hengelo

Dinsdag 16 februari is in het kader van het project 'Subjectieve verkeersveiligheid' op de Mozartlaan in Hengelo een verkeerscontrole uitgevoerd door de Politie Twente.

Tussen 13.45 en 16.00 uur werd gecontroleerd op snelheidsovertredingen. In totaal zijn 43 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Op de Mozartlaan is de maximale toegestane snelheid 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 60 km/u.

De politie Twente is het project 'Subjectieve verkeersveiligheid' opgestart aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten. (2010014296)

Fietsendief aangehouden

Hengelo

Dinsdag 16 februari is omstreeks 07.30 uur een 30-jarige Hengeloër aangehouden omdat hij even daarvoor een fiets had gestolen van het NS-station in Hengelo. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Medewerkers van de NS kregen van een voorbijganger door dat zojuist een fietsendiefstal had plaatsgevonden. De voorbijganger gaf een signalement, waardoor de NS-medewerkers de man even later konden aanhouden. De man werd overgedragen aan de politie. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010014064)

Algemene verkeerscontrole

Hengelo

Dinsdag 16 februari werd tussen 14.00 en 22.30 uur in het centrum van Hengelo een algemene verkeerscontrole uitgevoerd door de Politie Twente.

Er werd gecontroleerd op diverse verkeersovertredingen. In totaal werden 34 bekeuringen uitgeschreven voor: . Fietsen zonder verlichting 20 x . Negeren geslotenverklaring Stationsplein 10 . Rijden zonder autogordel 1x . Taxi zonder zichtbare tarievenkaart 1x . Rijden zonder verzekering 1x . Rijden met verlopen APK 1x (2010014389)

Twee mannen aangehouden voor bedreiging

Hengelo

Dinsdag 16 februari zijn twee mannen aangehouden voor het bedreigen van personeel in een horecagelegenheid aan de Emmaweg in Hengelo.

Dinsdag kreeg de politie omstreeks 13.15 uur melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Emmaweg in Hengelo. Ter plaatse bleek dat twee mannen ruzie hadden met het personeel van de horecagelegenheid. Het personeel vertelde dat deze twee mannen, een 21-jarige man uit Goor en een 20-jarige man uit Delden, maandagavond 15 februari ook al in de zaak waren geweest. De mannen hadden toen het personeel bedreigd. Deze personeelsleden hebben dinsdag op het politiebureau aangifte gedaan.

De twee mannen waren vandaag teruggekomen om hun jassen op te halen, waarop een ruzie ontstond tussen de mannen en het personeel. De beide mannen konden buiten heterdaad door de politie worden aangehouden van de bedreiging die gepleegd was op maandagavond. Uit onderzoek bleek dat de 21-jarige man uit Goor de bedreiging gepleegd had. Hij is daarom voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 20-jarige man uit Delden kon worden heengezonden omdat hij alleen aanwezig was bij de bedreiging, maar daar zelf geen deel aan had genomen. (2010014201 / 2010014208)

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

Enschede

Dinsdag 16 februari is omstreeks 15.00 uur op het H.J. van Heekplein een 39-jarige man uit Enschede aangehouden voor bedreiging en mishandeling van een 22-jarige Enschedeër. De man is in verzekering gesteld.

Maandagavond 15 februari omstreeks 16.00 uur probeerde een 22-jarige werknemer van een bedrijf gevestigd in een pand aan de Mooienhof in Enschede, een aantal zwervers weg te sturen die bij de achteringang van het pand lagen te slapen. Toen hij één van de mannen aansprak, sprong deze man op en begon hem te bedreigen. De 22-jarige liep weg om verdere escalatie te voorkomen, maar de man pakte hem vast en bleef hem maar bedreigen. Ook sloeg hij de 22-jarige tegen zijn kaak. De 22-jarige Enschedeër deed aangifte van de mishandeling en bedreiging en gaf een duidelijk signalement op van de dader. Daardoor kon de dader dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur buiten heterdaad worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010014183)

Man aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs

Hengelo

Woensdagochtend omstreeks 01.15 uur is een 49-jarige Enschedeër aangehouden. Hij reed op de Haaksbergerstraat in Hengelo en viel op omdat hij erg voorzichtig reed. Agenten hielden hem staande voor controle. Hieruit bleek dat de man zonder geldig rijbewijs het voertuig bestuurde. Ook hadden de agenten het vermoeden dat de man alcohol genuttigd had. Daarom werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Omdat hij de ademanalyse op het politiebureau niet goed kon volbrengen, werd door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010014415)


---- --