Ministerie van Economische Zaken

Innovaties en investeringszones stimuleren ondernemerschap

17 februari 2010 | nieuwsbericht | Bedrijven Investeringszone | Innovatieprogramma's | Innovatiebeleid

Staatssecretaris Heemskerk heeft woensdag 17 februari 2010 in Hilversum het toeristische innovatieplatform ITrovator gelanceerd.

Het platform stimuleert innovaties in de toeristische sector en is betrokken bij een nieuw Regionaal Bureau voor Toerisme in de Gooi- en Vechtstreek. ITRovator gaat samenwerken met andere platforms in Hilversum waardoor nieuwe crossectorale producten ontstaan zoals zorghotels. Ook worden media ingezet voor toeristische marketing en promotie.

Meerwaarde

Heemskerk is blij met het initiatief van iTRovator: 'Het is goed dat het bedrijfsleven en de locale overheid in Hilversum samenwerken in de zoektocht naar toerisme en recreatie met echte, eigentijdse meerwaarde. Dit geeft nieuwe kansen voor ondernemers en zal meer toeristen naar deze regio trekken. Dankzij iTRovator is nu al het eerste publiek-private initiatief ontstaan: het Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi en Vechtstreek om toerisme in de regio te stimuleren.' Er zijn ook al concrete plannen om de sector toerisme en recreatie te verbinden met de entertainmentindustrie, bijvoorbeeld met het Beeld- & Geluidsmuseum hier in Hilversum.

Bedrijven investeringszone

Heemskerk opende ook, samen met voorzitter van het Ondernemersfonds Gijsbrecht, Harry Vogels en wethouder van Economische Zaken Jan Rensen, de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Gijsbrecht van Amstelstraat. Hilversum behoort bij de eerste gemeenten in Nederland waar alle gebruikers of eigenaren van een winkelgebied gaan bijdragen aan een schoon, heel en veilig gebied.

Ondernemers en bedrijven kunnen gezamenlijk een BIZ aanwijzen, waarbinnen ze samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Bij voldoende draagvlak krijgt het gebied de BIZ-status en betalen alle ondernemers mee. De gemeente stelt hiervoor een heffing in en keert de opbrengst volledig uit aan de BIZ-vereniging die de activiteiten uitvoert.

Meer informatie


* Heemskerk geeft startsein Bedrijven Investeringszone Schiedam nieuwsbericht | 28 april 2009 | Bedrijven Investeringszone Video - april 2009