Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Huizenkopers kunnen tot ongeveer eind mei profiteren van koopsubsidie

17-02-2010

Mensen die een huis kopen en in aanmerking willen komen voor koopsubsidie, hebben daar tot ongeveer eind mei de tijd voor. Daarna is het geld voor deze maandelijkse bijdrage in de hypotheeklasten naar verwachting op. Dat heeft minister Van der Laan vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.

Met de koopsubsidie wil de overheid bevorderen dat ook mensen met een bescheiden inkomen een huis kunnen kopen. Als de koopsom van hun woning maximaal EUR 167.300,-- bedraagt, kunnen zij onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming krijgen in de maandelijkse hypotheeklasten. Die voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet bevordering eigenwoningbezit (BEW).

Vooral starters op de woningmarkt doen de laatste tijd steeds vaker een beroep op de koopsubsidie. Om die reden heeft minister Van der Laan het resterende budget voor deze regeling naar voren gehaald. De koopsubsidie zou sowieso eind 2012 worden stopgezet, had de bewindsman op Prinsjesdag al aangekondigd. Maar vanwege de grote populariteit van de subsidieregeling is het geld dat daarvoor was uitgetrokken al bijna op.

Wie nog in aanmerking wil komen voor de koopsubsidie moet daarom snel zijn. Waarschijnlijk is het na eind mei niet meer mogelijk om nog een aanvraag in te dienen. Op de site van SenterNovem (www.SenterNovem.nl), de uitvoerder van de regeling, is informatie te vinden over onder meer de voorwaarden om voor de koopsubsidie in aanmerking te komen.

Download de brief aan de Tweede Kamer (Word)

Zie het origineel