Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT
Dokkum, 17 februari 2010.

VOORBEREIDINGEN ONDERNEMERSPLEIN NOORDOOST FRYSLÂN IN VOLLE GANG

Met nog ruim een maand te gaan tot de Bedrijven Contactdagen op 23 en 24 maart 2010, zijn de voorbereidingen van het Ondernemersplein Noordoost Fryslân in volle gang. In opdracht van de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel zijn verschillende ondernemers uit de regio druk bezig met de inrichting en (technische) aankleding van het plein.

Ruimtelijk vormgever Alie Pilat uit Kollumerzwaag is geïnspireerd geraakt door het thema van het ondernemersplein 'ûnderfyn Noardeast Fryslân' . "Omdat wij de mensen willen laten ervaren wat Noordoost Fryslân is, ben ik uitgegaan van de typische kenmerken van de wouden en de klei. Zowel de materialen en beelden die er komen te staan, zijn een afspiegeling van de samenwerking van de vijf gemeenten en hun omgeving", aldus Pilat. Het plein krijgt een groot groen vlak in het midden, waarop tussen de tafels door groepen van gestileerde organische objecten komen te staan. "Deze objecten zijn gemaakt van eikenhouten boomstammen met daaraan toegevoegd klei waaruit groen ontspruit."

Naast Alie Pilat houden ook LauwersDesign, Fotografie Jaap de Boer en Speak zich bezig met de inrichting en (technische) aankleding van het plein. Bouwbedrijf Pompstra werkt ondertussen aan de kleine honderd stands, die het decor vormen in het grootste plein van de beurs. Het Ondernemersplein Noordoost Fryslân is nagenoeg vol. Van de ruim 100 units zijn er nog drie à vier beschikbaar. Ondernemers die ook willen profiteren van een gezamenlijke, Noordoost Friese uitstraling, in een juiste sfeer willen netwerken en zich daarom nog willen aansluiten bij het plein, kunnen contact opnemen met mevrouw Mila Martins van de gemeente Achtkarspelen via telefoonnummer (0511) 54 82 03 of ondernemersplein@achtkarspelen.nl. Startende ondernemers uit Noordoost Fryslân krijgen 50% korting op de deelnamekosten.

Fotobijschrift: Alie Pilat kleedt het Ondernemersplein Noordoost Fryslân aan met natuurlijke materialen.

EINDE PERSBERICHT