Politie Groningen

Twee Bedumer incidenten opgelost door aanhoudingen

Bedum, 17-02-2010 o De politie heeft de afgelopen anderhalve week vier jongeren uit de gemeente Bedum aangehouden. De drie jongens en het meisje, in de leeftijd van 14 t/m 19 jaar, worden verantwoordelijk gehouden voor vernieling en brandstichting van een gevelposter en een container. De incidenten vonden half december plaats in de Grotestraat en de Molenweg in Bedum. De aangehouden verdachten worden niet in verband gebracht met andere branden die in Bedum hebben plaatsgevonden.

Het viertal kwam in beeld dankzij een oplettende getuige. Die zag een viertal jongeren een gevelposter van een supermarkt vernielen en informeerde de politie. Door deze informatie kon het kwartet ook gelinkt worden aan de containerbrand aan de Molenweg. De hulp van getuigen is erg belangrijk geweest om de jongeren aan te kunnen houden. De vier zijn na hun verklaring in vrijheid gesteld. Het politiedossier wordt naar justitie gestuurd.

Het onderzoek naar diverse branden in Bedum is in volle gang. De politie benadrukt dat het alle oren en ogen van de Bedumer bevolking nodig heeft om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de brandstichtingen. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Bij situaties waarbij iedere seconde telt, waaronder heterdaadsituaties, kan 112 worden gebeld. Binnengekomen informatie wordt vertrouwelijk behandeld.