Boon Edam levert entreeproducten nieuwbouw ministeries Justitie en BZK

17/02/2010 15:08

Boon Edam Nederland B.V.

Edam - Nederland, 16 februari 2010 - Koninklijke Boon Edam gaat een indrukwekkend aantal entreeproducten produceren en plaatsen in het nieuwe onderkomen voor het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag. In 2012 zal het nieuwbouwcomplex met twee torens van circa 140 meter hoog, ontworpen door de Duitse architect Hans Kollhoff, klaar zijn.

De opdracht betreft de levering van 11 beveiligingssluizen (Circlelocks), 14 beveiligingsdraaideuren (Tourlocks) en 2 doorloopsluizen (Speedlanes) die op diverse locaties in het gebouw geplaatst zullen worden. Daarnaast levert Boon Edam 4 automatische draaideuren (Tournikets) ten behoeve van de hoofdentree. De toepassing van deze draaideuren in de gevel, zorgt ervoor dat er geen directe verbinding tussen binnen en buiten is, waardoor er bespaard wordt op energiekosten en de ruimte achter de draaideuren comfortabel blijft.

Ruim 5 jaar bezig

Eind 2004 werden reeds de eerste contacten gelegd met de betrokken partijen. In de periode daarna vond het definitief ontwerp en de aanbesteding plaats. Na een uitgebreid ontwerp- en adviestraject, waarbij de positie van de diverse entreeproducten in het complex zijn bepaald en de exacte specificaties zijn vastgesteld, heeft dit eind januari 2010 geleid tot de opdrachtverstrekking door de bouwcombinatie JuBi die verantwoordelijk is voor de bouw van het project.

Oplevering in 2012

Begin 2008 is er begonnen met het bouwen van de ministerietorens. De beveiligingsproducten en draaideuren zullen in de periode juni t/m augustus 2012 gefaseerd worden geplaatst. De oplevering van de torens staat gepland in december 2012.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.boonedam.nl/nld/press/pressdetail.asp?PressId=272