Belgische Federale Overheid


* CBFA waarschuwt beleggers voor Warwick Ventures

CBFA waarschuwt beleggers voor Warwick Ventures

Datum: 17 februari 2010

De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) waarschuwt voor de activiteiten van Warwick Ventures (www.warwickvc.com). De CBFA raadt u af om in te gaan op beleggingsvoorstellen van deze onderneming.

Warwick Ventures neemt contact op met Belgische beleggers om beleggingsdiensten en bemiddelingswerkzaamheden in het kader van een openbare aanbieding van effecten van instellingen voor collectieve belegging aan te bieden.

Warwick Ventures beweert een onderneming te zijn met zetel op de Cayman Islands (Kaaimaneilanden) en beweert kantoren te hebben op de Bahamas, in Cyprus en in Japan. Maar Warwick Ventures beschikt in België niet over de vereiste vergunning om in of vanuit België beleggingsdiensten aan te bieden en om bemiddelingswerkzaamheden te verrichten in het kader van een openbare aanbieding van effecten van instellingen voor collectieve belegging.

De CBFA raadt u dan ook af om in te gaan op beleggingsvoorstellen namens Warwick Ventures en om geld te storten op een opgegeven rekeningnummer.

Meer informatie over de regelmatigheid van verrichtingen die u worden voorgesteld vindt u op de website van de CBFA in de rubriek 'Spaardersinfo'.

U kunt ook contact opnemen met het departement 'Bescherming van de consumenten van financiële diensten' op het nummer 02 220 59 10 of via het e mailadres peri@cbfa.be.