GroenLinks Utrecht


Enige kandidaat uit Utrecht
STEVEN DE VRIES GENOMINEERD VOOR BESTE WEBPOLITICUS

GroenLinks Utrecht kandidaat-raadslid Steven de Vries is genomineerd voor de publieksprijs Beste Webpoliticus van 2010. De prijs wordt op 1 maart uitgereikt aan de meest actieve lokale politicus op het gebied van nieuwe media. Ondanks het hoge aantal twitterende en bloggende gemeenteraadskandidaten, is De Vries de enige genomineerde uit Utrecht.

Veel lokale politici maken gebruik van sociale netwerken als Twitter, Hyves of Facebook om hun politieke boodschap snel en effectief over te brengen en houden vaak een blog bij. De Vries heeft een Facebook en een LinkedIn pagina, Hyves, een eigen website en is dagelijks actief op Twitter.

Kandidaat Steven de Vries: "GroenLinks is een partij die het belangrijk vindt om naar de kiezer te luisteren en te laten zien wat we met hun vertrouwen doen. Dat doen wij op straat, in de wijken en in buurten, maar ook op nieuwe media als Twitter of Hyves. Met name jongeren kunnen we op die manier veel beter bereiken."

GroenLinks doet het vergeleken met andere partijen meer dan gemiddeld goed op internet. Eerder werd de GroenLinks campagnewebsite voor de Europese verkiezingen door een jury van politici en webexperts verkozen tot de beste. En werd de partij geprezen voor haar actieve rol op Twitter.

Op de website www.bestewebpoliticus.nl kan iedereen tot 1 maart stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat. De prijs is een initiatief van Hendrikx Van der Spek, een bureau voor bedrijfscommunicatie.

Steven de Vries op internet:
http://www.facebook.com/stevendev
http://nl.linkedin.com/in/devriessteven
http://twitter.com/stevendev
http://signum.hyves.nl/
http://www.stevendevries.com/