De Haagse Hogeschool

Studenten Human Technology Rens Boerendonk en Jos Verheggen winnen Rabo Studenten Innovatieprijs

Rens Boerendonk en Jos Verheggen hebben de Rabo Studenten Innovatieprijs gewonnen met De Cubin, een vouwbaar wegwerpafvalbakje om het kauwgomprobleem in de horeca aan te pakken. De prijs wordt jaarlijks door de Rabobank Den Haag en omgeving aan de meest innoverende student uitgereikt om ondernemerschap en innovatie in de regio te stimuleren en is de afsluiting van de minor Ondernemen en Innoveren, die het lectoraat Ondernemen en Innoveren van De Haagse Hogeschool samen met de bank opzette.

Over de winnaars

Rens en Jos, studenten Human Technology, zijn gestart met het idee om het kauwgomprobleem in de horeca aan te pakken. Dit wilden ze breder trekken naar een algemeen product, en zo zijn ze uitgekomen op De Cubin, een vouwbaar wegwerpafvalbakje voor in de horeca dat de asbakken zal vervangen die per 1 juli 2008 niet meer aanwezig zijn.

De jury, bestaande uit voorzitter Bas Grootjans van de Rabobank, Rien den Hertog van Lucra Accountancy en lector Saskia Harkema van De Haagse Hogeschool zagen het plan van De Cubin als het meest kansrijk vanwege het innovatieve karakter. De winnaars ontvingen een cheque van 1500 euro van de Rabobank. Rens: âHet was een inspirerende en leuke middag. Het is echt een aanrader om mee te doen, voor alle starters. Wij willen iedereen die ons heeft geholpen bedanken.â

Over de Rabo Studenten Innovatieprijs

Nederland loopt achter op het gebied van innovatieve producten en diensten. Het gebrek aan innovatiekracht is een probleem voor het Nederlandse bedrijfsleven. Naast bestaande bedrijven zijn ook studenten belangrijke, nieuwe innoverende ondernemers. âMet de Rabo Studenten Innovatieprijs willen we studenten een springplank geven naar het ondernemerschapâ, zegt Marcel van Geffen, docent en lid van de kenniskring van het lectoraat Ondernemen en Innoveren. âStudenten met kennis en ervaring op het gebied van ondernemen en innoveren zijn een aanwinst voor het Nederlandse bedrijfsleven.â De samenwerking met de Rabobank noemt hij uniek en waardevol. âDe winnaars krijgen niet alleen een mooi geldbedrag, zij ontvangen ook de juiste begeleiding van de Rabobank bij het opstarten van hun bedrijf.â

Over het lectoraat

Het lectoraat Ondernemen en Innoveren van De Haagse Hogeschool wordt door de gemeente Den Haag ondersteund bij het opzetten van projecten. Onder de naam âInnovatie en Ondernemers Collegeâ werkt het lectoraat aan het samenspel tussen onderzoek en innovatie, onderwijs en de omgeving, door het vertalen van onderzoeksresultaten in onderwijsprojecten en in diensten en producten. Rabobank Den Haag en omgeving is één van de business partners van het lectoraat en stimuleert op diverse manieren ondernemerschap en innovatie in de Haagse regio.